Pocetna Servisne informacije Šta radi za novogodišnje praznike i Božić

Šta radi za novogodišnje praznike i Božić

558
0
Podelite

Nerdni dani tokom novogodišnjih i božićnih praznika biće 1., 2., i 7. januar. Ako jedan od datuma kada se praznuju državni praznici padne u nedelju, ne radi se prvog narednog radnog dana. ali se ovo ne primenjuje kada su u pitanju verski praznici.

Novu 2024. godinu kompanija Lidl dočekaće praznično, pa će se 31. decembra raditi skraćeno od 8 do 18 časova. Prvi dan Nove godine u svim Lidl prodavnicama biće neradan, narednog dana, 2. januara radiće se uobičajeno od 8 do 22 časa. Na Badnji dan, radno vreme će biti skraćeno i prodavnice će biti otvorene od 8 do 18 časova. Božić će takođe biti neradan, dok se od 8. januara nastavlja sa regularnim radnim vremenom – od 8 do 22 časa.

Zelena pijaca u nedelju, 31. decembra radiće uobičajeno, dok 1. i 7. januara (ponedeljak i nedelja) neće raditi.

Tržni centar u Užicu će 31. decembra i 6. januara raditi skraćeno do 18 časova, dok 1. i 7. januara neće raditi. Ostalih dana radiće po redovnom radnom vremenu.

Na državni praznik – Nova godina, 1. i 2. januara, i na verski praznik Božić, 7. januara 2024. godine, radiće dežurne pošte. U utorak, 2. januara, biće otvorene pošte u celoj zemlji, u Užicuu i svim većim gradovima i turističkim centrima.

JKP „Parking servis“ neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada tokom novogodišnjih i božićnih praznika. Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvoreni tokom praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate. Od srede, 3. januara i od ponedeljka, 8. januara 2024. godine, naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada, kao i svi šalteri Korisničkog servisa, radiće po uobičajenom radnom vremenu“, piše u saopštenju JKP „Parking servis“.

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Užica rade od 0 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.