Pocetna Društvo Doček Srpske nove na Zlatiboru spoj zabave i tradicije

Doček Srpske nove na Zlatiboru spoj zabave i tradicije

280
0
Podelite

Srpska Nova godina dočekana je na Kraljevom trgu na Zlatiboru uz koncert Bojana Marovića, Mirjane Aleksić i trubačkog orkestra Dejana Jevđića.

Uprkos zimskoj temperaturi koja je bila u minusu veliki broj posetilaca uzivao je u koncertu koji su organizovali Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor.

Bojan Marović je otvorio koncert svojim hitom “Neka te ljubi” što je bio savršen način da publika zapeva zajedno s njim. Dodatni topli tonovi stizali su uz tradicionalne zimske napitke poput kuvanog vina i rakije, a Marović je nastavio s nizom hitova. Ređali su se “Kao ti”, “Svaki korak tvoj”, ”Tebi je lako”, ostavljajući snažan utisak na sve prisutne.

Zlatiborska publika je dočekala ponoć uz pesmu “Srpkinja je mene majka rodila” koju je otpevala Mirjana Aleksić uz zvuke trube orkestra Dejana Jevđića. Noć se nastavila uz poznate hitove koje ova pevačica izuzetnih volaklnih sposobnosti izvela. Program je zatvorio trubački orkestar Aleksandra Grujičića koji je za najuporniju publiku svirao do kasno u noć.

Osim centralnog dočeka na Kraljevom trgu, posetioci Zlatibora imali su priliku da uživaju u mnogobrojnim zabavnim događajima širom planine. Gostovanja poznatih imena estrade obogatila su noćne programe renomiranih klubova, hotela i drugih ugostiteljskih objekata.

Program dočeka u zlatiborskom selu Jablanici već duži niz godina privlači posetioce. Raznovrsne aktivnosti, uključujući večernje bogosluženje, tradicionalno loženje badnjaka ispred crkve brvnare, Božić Batu, lovački gulaš, lovački kupus, predstavu pozorišta “Osmeh”, tople napitke i nezaboravno druženje uz zvuke trube i novogodišnji vatromet su nešto što je dočekalo ljubitelje seoske praznične zimske idile.

Zimska turistička sezona na najposećenijoj planini Srbije uveliko je u toku, a nikad boljoj posećenosti doprinosi i snežni pokrivač koji se dugo očekivao, na radost turista. Za posetioce je otvoren Ski-centar Tornik, kao i dve skijaške staze u centru Zlatibora, Avantura park i Obudovica. “Gold gondola” pored spektakularnog pogleda tokom vožnje, organizuje i brojne aktivnosti za posetioce svih uzrasta.

Osim zimskih čarolija, Zlatibor nudi bogat kulturni program u Kulturnom centru, gde se održavaju različiti događaji i manifestacije, prilagođene interesovanjima turista. Tako da, osim skijanja i uživanja u zimskim sportovima, posetioci mogu upotpuniti svoje iskustvo kroz kulturne sadržaje.