Pocetna Društvo Grad Užice obezbedio novu opremu za stomatološke usluge

Grad Užice obezbedio novu opremu za stomatološke usluge

434
0
Podelite

Grad Užice obezbedio je novu stomatološku opremu za odraslo stanovništvo Dom zdravlja u vrednosti od dva miliona dinara. Građani mogu obavljati usluge protetike, oralne hirurgije i popravke zuba a obezbeđeno je dežurstvo subotom i nedeljom.

Dr Jelena Raković Radivojević, gradonačelnica Užica navela je dosadašnja ulaganja u zdravstvo iz gradskog budžeta u infrastrukturu, vozila i opremu za ambulante.

– Za službu stomatologije nabavljene su dve stomatološke stolice za odrasle, fiziodispenzer koji je neophodan za protetiku i dva mikromotora. Sve ovo što smo nabavili omogućiće zdravstvenom osoblju lakši rad, a još važnije je da će pacijenti biti mnogo zadovoljniji pruženim uslugama. Nastavljamo sa daljim ulaganjima, zaključila je gradonačelnica.

Dr Aleksandar Lazić, v.d direktora Zdravstvenog centra Užice istakao je da će u stomatološkoj službi posle četiri godine raditi jedini oralni hirurg u regionu. Užički Dom zdravlja sada ima 16 stomatologa od kojih su 12 specijalisti. Tako da stomatološka služba radi u punom kapacitetu.

– Što se tiče rada sa pacijentima sa invaliditetom usluge će se pružati na odeljenju otorinolaringologije Opšte bolnice Užice u saradnji oralnog hirurga, maksilofacijalno hirurga, anesteziologa, specijalistima dečije preventivne stomatologije i izabranog lekara, dodao je dr Lazić.

Iz Doma zdravlja Užice pozvali su građane da koriste mogućnost stomatoloških usluga od kojih su za određene kategorije besplatne, a za druge uz plaćanje participacije.