Pocetna Društvo Veliko interesovanje Užičana za plivanje za Časni krst

Veliko interesovanje Užičana za plivanje za Časni krst

855
0
Podelite

Plivanje za Časni krst održaće se u petak, 19. janura na Bogojavljenje u Đetinji na gradskoj plaži u 10 časovau Užicu. Prijavljivanje je još uvek u toku i do sada ima 75 zainteresovanih učesnika. Ovu tradicionalnu manifestaciju pod pokroviteljstvom grada i uz blagoslov SPC organizuje JP “Veliki park”.

Grad Užice je pokrovitelj ove manifetacije, a Ratko Trmčić, člana Gradskog veća je pozvao sugrađane da se uključe u što većem broju bilo, kao učesnici ili publika, uz podsećanje da litija kreće u 9.30 časova ispred Crkve Svetog Đorđa.

“Prijave su otvorene do četvrtka, 18. januara na klizalištu na Trgu partizana najkasnije do 11 časova. Prošle godine bilo je prijavljeno ukupno 74 učesnika, a do juče se prijavilo njih 75. Među prijavljenima je i jedna dama, koja je redovni učesnik ove manifestacije i pet maloletnih lica od kojih je najmlađi 2011. godište. Napomenuću da je za prijavu maloletnika neophodna saglasnost oba roditelja, odnosno staratelja. Naravno, kao i prethodnih godina na dan manifestacije obaviće se lekarski pregledi i sama manifestacija počeće u 10 časova na Gradskoj plaži, spuštanjem krsta u vodu od strane sveštenika užičke crkve”, rekao je Nenad Đokić direktor JP “Veliki park”.

I ove godine za sve učesnike obezbeđeni su pokloni SPC, a za onoga ko najbrže dopliva do Časnog krsta obezbeđen je i zlatnik, dar zlatare “Karat”.