Pocetna Društvo Nema problema na sistemu toplane, prijave minimalne

Nema problema na sistemu toplane, prijave minimalne

235
0
Podelite
Foto: freeimages

Iz Gradske toplane Užice poručuju da nema problema na sistemu grejanja niti sa energentima, a tokom ledenih dana produžen je grejni dan. Broj prijava nedostataka na sekundarnoj mreži toplane je minimalan i obično se svodi na dopunu sistema vodom. Najniža temperatura prema merenjima toplane zabeležena je oko Srpske nove godine kada je u Užicu tokom večeri bilo -12, dok je juče u Užicu u jutarnjim satima zabeleženo -10. Prosečna temperatura se kreće oko -3, podatak je toplane uz konstataciju da je to uobičajen prosek za januar u Užicu.

– Radnim danima u zavisnosti od kotlarnice, rad počinje od 5 časova kako bi toplovodi počeli u 6 sati sa grejanjem. Uveče kotlarnice rade do 21 sat, a po potrebi i duže. Par dana kada su bili veći minusi kotlarnice su radile do 21,30 časova. Uobičajeno je da toplovodi ostaju da rade uvek pola sata duže od kotlarnica – navodi direktor Branko Filipović. On dodaje da je broj prijava nedostataka na sekundarnoj mreži minimalan i obično se svodi na dopunu sistema.

Užička toplana greje oko 6000 stanova, a najveći deo kotlarnica radi na gas.U užičkoj toplani kažu da nema problema sa isporukama energenenata i da su obezbeđene dovoljne količine gasa, peleta i mazuta.