Pocetna Društvo Uskoro potpisivanje ugovora za auto-put do Kotromana

Uskoro potpisivanje ugovora za auto-put do Kotromana

483
0
Podelite
Foto: JP Putevi Srbije

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da će u narednom periodu biti potpisani ugovori za izgradnju nove četiri saobraćajnice, deonice auto-puta od Požege prema Boljaru ka Crnoj Gori, od Požege prema Kotromanu i BiH, i novog auto-puta Karađorđe, kroz Šumadiju kao i brze saobraćajnice Kraljevo – Novi Pazar.

“Od Požege nastavljamo da gradimo auto-put ka Kotromanu, Višegradu, u dve faze. Prva deonica biće dužine 31 kilometar do Sušice, kod skretanja za Zlatibor, što je i najopterćeniji put, kojim dnevno prođe 14.000 vozila. Tako da ćemo povezati Užice i Zlatibor na mrežu auto-puteva, rekao je Vesić.

Od Požege se nastavlja i gradnja auto-puta ka Crnoj Gori, budući da je već potpisan ugovor za deonicu do Duge poljane, a biće potpisan i nastavak do Boljara, naveo je ministar.

On je rekao da će u oktobru biti okončani radovi na deonici Pakovraća Požega, dugoj 19,5 kilometara.

Kada je reč o železnici, pored izgradnje brzih pruga najavio je i rekonstrukciju 2.000 kilometara pruga, od čega je najhitnija deonica Valjevo Vrbnica, na pruzi Beograd Bar, jer je u najtežem stanju.