Pocetna Društvo Do maja završetak radova na rekonstrukciji Doma penzionera u Sevojnu

Do maja završetak radova na rekonstrukciji Doma penzionera u Sevojnu

255
0
Podelite

U Gradskoj opštini Sevojno su u toku radovi na adaptaciji prostorija Doma penzionera. Zahvaljujući pre svega povoljnim vremenskim uslovima, ali i obezbeđenim budžetskim sredstvima radovi teku planiranom dinamikom. Radove je u pratnji saradnika obišla gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

“U toku prethodne godine opredelili smo oko 3,6 miliona dinara za rekonstrukciju krovne konstrukcije i limarske radove na ovom objektu. Sada smo u saradnji sa našim kompanijama Valjaonicom bakra, Impol sevalom i Jedinstvom, koje su donirale određen iznos sredstava, krenuli u izvođenje ostalih radova vrednih oko 2,6 miliona dinara. Ti radovi obuhvataju zamenu stolarije, elektroinstalacija, podova, malterisanje i krečenje zidova ali i izradu termoizolacije i fasade. Izvodi ih JP „Stan“ i prema očekivanjima biće završeni u naredna dva meseca”, naglasila je gradonačelnica.

Prema njenim rečima i ovaj projekat realizuje se sa ciljem poboljšanja kvaliteta života građana i ravnomernog razvoja svih delova grada.

“Po završetku svih planiranih radova najstariji stanovnici Sevojna će dobiti novi i funkcionalan prostor za druženje i svakodnevne aktivnosti. To je nešto na čemu radimo, sa željom da i oni poput svih ostalih udruženja dobiju najbolje uslove za aktivnosti koje realizuju. Upravo ti prostori biće mesta za njihovo druženje ali i organizaciju kulturnih i zabavnih programa i manifestacija i mesta gde će moći da se posvete svojim hobijima”.

Radovi su ovih dana intezivirani i na objektu novog vrtića u naselju Carina. Planiranom dinamikom odvijaju se i infrastrukturni radovi u okviru programa “Užice- Prestonica kulture Srbije 2024. godine”.

Foto: D.Kradarević/I.Đrođević