Pocetna Društvo Završena kompletna rekonstrukcija ATD-a u Užicu

Završena kompletna rekonstrukcija ATD-a u Užicu

384
0
Podelite

Završeni su radovi na kompletnoj rekonstrukciji Antituberkoloznog dispanzera (ATD)Doma zdravlja Užice. U punom kapacitetu za pacijente dispanzer će raditi od polovine marta.

Dr Jelena Raković Radivojević, gradonačelnica Užica izjavila je obilazeći rekonstruisan prostor da je sve urađeno sa partnerima iz Evropske unije preko programa EU PRO Plus.

– Rekonstrukcija je koštala 490 hiljada dolara od kojih je Grad Užice izdvojio 290 hiljada, a ostatak su sredstva partnera iz Evropske unije. Zahvaljujući tim sredstvima potpuno je rekonstruisano 900 kvadrata, naglasila je gradonačelnica.

Ona je dodala da će biti nastavljena ulaganja lokalne samouprave u zdravstvo jer je briga o zdravlju sugrađana prioritet što pokazuje i ovaj projekat. U narednih mesec dana počeće i rekonstrukcija krova Doma zdravlja u iznosu od pet miliona dinara što će finansirati Grad Užice.

Dr Aleksandar Lazić, v.d direktora Zdravstvenog centra Užice izrazio je zahvalnost što je prepoznat značaj ovog objekta.

– Antituberkulozni dispanzer Doma zdravlja Užice je od regionalnog značaja i jedini tog tipa u Zlatiborskom okrugu. Za vreme kovid infekcije zbrinuo je stotine hiljada pacijenata, jer je ovde funkcionisala dnevna bolnica-istakao je dr Lazić.

U okviru disopanzera biće Služba pneuomo-fiziologije, Centar za respiratorne infekcije kao i specijalističke službe. U svom sastavu dispanzer ima i radiološku stanicu, biohemijsku laboratoriju…Pored toga pri dispanzeru će i dalje raditi Savetovalište za lečenje od alkoholizma.