Pocetna Čajetina Razvojni planovi Zlatibora u fokusu sajamskih zbivanja

Razvojni planovi Zlatibora u fokusu sajamskih zbivanja

196
0
Podelite

Turistička organizacija Zlatibor predstavila je ponudu „zlatne planine“ na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. Prvog dana sajma štand Zlatibora posetio je ministar turizma i omladine Husein Memić. U pratnji predsednika Milana Stamatovića i zvaničnika opštine Čajetina, ministar Memić je obišao štand, upoznao se sa novim investicijama i planovima za dalji razvoj. Štand je posetila Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije.

Najposećenija srpska planina ove godine predstavila se pod sloganom „Invest in Zlatibor“. Poznat kao omiljeno mesto za odmor više od jednog stoleća, poslednjih godina postao je i veoma poželjna destinacija za brojne investicije. Beogradski sajam turizma, najveći u ovom delu Evrope, odlična je prilika da se široj javnosti prikažu kapitalni projekti opštine Čajetina, čija realizacija je u toku. Projekat Sportskog parka, nova trasa gondole od Tornika do Pribojske banje, uređene vrha Tornika i „Zlatni grad“ na obali Ribničkog jezera su projekti čijom realizacijom Zlatibor ulazi u novu eru razvoja turizma.

Posebno interesovanje posetilaca i medija privukla je inetraktivna maketa Sportskog parka koja na realističan i inovativan način prikazuje izgled budućeg Sportskog parka i pruža informacije o ovom projektu. Zahvaljujući prirodnim karakteristika i blagotvornoj klimi Zlatibor je prepoznat kao idealna destinacija za razvoj sportskog turizma. Veliki korak ka tome da Zlatibor postane „srpska Antalija“ je izgradnja ovog kompleksa sa preko 15 sportskih terena i brojnim pratećim sadržajima. Štand Zlatibora upotpunila je i maketa kojom je predstavljen plan uređenja vrha Tornik.

Na ovogodišnjem sajmu turizma svoju bogatu ponudu predstavlja oko 20 izlagača sa Zlatibora. Među njima „Gold gondola“, Muzej „Staro selo“ Sirogojno, tematski park „El paso City“ i veliki broj hotelijera. Posebnu pažnju posetioca privlače novi objekti koji su nedavnim otvarnjem upotpunili turističku ponudu planine. „Bor by Karisma“, prvi planinski hotel svetskog „Karisma resorts“ lanca hotela krajem prošle godine otvoren je na Zlatiboru. Sa svojih pet zvezdica podigao je nivo usluge na Zlatiboru i postavio nove standarde u hotelijerstvu. Na sajmu se predstavlja i nedavno otvoreni kompleks „Queen of Zlatibor“, kao i dobro poznata imena hotelske industrije koja su izgradila ime i status Zlatibora, hoteli „Palisad“, „Tornik“, „Mona Plaza“, „Zlatibor“, „Olimp“ i „Buket“. Na sajmu turizma ove godine učestvuju i apartmanski kompleksi „Kraljevi konaci“, „Titova vila“ i „Konak“, Turističko rekreativni kompleks Zlatibor, „Velika Recepcija“, odmaralište „Montanova“, kao i Specijalna bolnica Čigota“. Svoje proejkte predstavlja i kompanija „Kabex Invest“ kao investitor jednog od najvećeg apartmasko-poslovnog kompleksa koji se gradi na Zlatiboru.