Pocetna Društvo TO Užice na Sajmu turizma u Beogradu

TO Užice na Sajmu turizma u Beogradu

178
0
Podelite

Na 45.Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu Turistička organizacija Užice promovisala je Užice kao Nacionalnu prestonicu kulture za 2024.godinu i MOSI igre koje će se takođe održati ove godine. Na Sajmu turizma Užičani su predstavli i prekogranični projekat „Jačanje pešačkog koridora u prekograničnoj oblasti Srbije i Bosne i Hercegovine – E-CrossPass“ koji sufinansira Evropska unija u okviru finansijskog instrumenta pretpristupne pomoći (IPA II) kroz Program prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina 2014-2020.

Generalni sekretar Sportskog saveza Užice Dragiša Kuzmanović kaže da će najveća amaterska sportska manifestacija na Balkanu okupiti oko 2.500 takmičara u Užicu.

„Očekujemo da će učestvovati preko 35 opština i gradova sa teritorije Crne Gore, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i Srbije, što će biti rekordan broj i oko 100 medija koji će izveštavati sa MOSI igara u Užicu“, kaže Kuzmanović.

Projekat „E-CrossPass“ se realizuje već godinu dana, a projektni partneri su Planinarski savez Srbije, Planinarsko Društvo Konjuh iz Tuzle, Turistička organizacija Užice i Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona.

“Projekat je jako značajan kako zbog povećanja kapaciteta i broja turista, tako i zbog međunarodne saradnje, razmene iskustava sa našim partnerima na projektu. Oni će dobiti međunarodne i evropske sertifikate posle obuka. Radi se na mapiranju pešačkih staza u dužini od 580 kilometara od Užica do Tuzle u skladu sa standardima Evropsle unije i postavljanju odmorišta. Projekat traje dve godine”, rekla je direktorka TO Užice, Danijela Đorđević Arsić.

Turističke organizacije Herceg Novog i Užica potpisale su danas na 45. Međunarodnom sajmu u Beogradu ugovor o saradnji, čime je ozvaničena dobra saradnja turističkih organizacija dva grada, koja je posebno intenzivirana u prethodnih godinu dana.