Pocetna Društvo Gradonačelnica obišla radove u GKC-u

Gradonačelnica obišla radove u GKC-u

150
0
Podelite

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević sa saradnicima obišla je radove na rekonstrukciji Velike sale u Gradskom kulturnom centru. Kako je istakla, posle svih radova predviđenih programom “Užice – Prestonica kulture Srbije 2024”, ovaj prostor izgedaće potpuno drugačije.

“Rekonstrukcija Velike sale u Gradskom kulturnom centru i izgradnja lifta za osobe sa invaliditetom, projekti su koje realizujemo u okviru programa Prestonica kuture Srbije. Radovi na izgradnji lifta vredni 10 miliona dinara u potpunosti su završeni, dok radovi na rekonstrukciji Velike sale još uvek traju. Iako je prvobitno planirano da sve bude završeno do kraja ovog meseca, zbog brojnih nepredviđenih radova, produžili smo rok za još šezdeset dana. Kako je istakla, posle svih radova, ovaj prostor izgedaće potpuno drugačije.

“Tome se radujemo a radujemo se i što će Užice biti jedan od retkih gradova u Srbiji koji će dobiti Dečiji kulturni centar. Dakle u tom novoizgrađenom prostoru pored prostora namenjenog najmlađima dobićemo i dugoočekivani muzej keramike”, dodala je gradonačelnica.

Prema rečima Miloša Milivojevića direktora JP “Užice razvoj” veći deo radova je završen.

“Kako je u pitanju kompleksan projekat imali su i nepredviđene radove koje smo morali rešavati u hodu. To je pre svega podzemna voda koja se pojavila u podrumskom prostoru i koju smo morali sanirati i uradili smo dodatnu hidroizolaciju, morali smo i da ojačamo čeličnom konstrukcijom ploču kuda je prošla ventilacija i mašinske instalacije. Takođe, u samoj sali projektom je planiran ravan plafon, a mi smo u skladu sa zahtevima mladih koji će ovde najviše i boraviti uradili moderan plafon sa adekvatnom rasvetom. Sve su to radovi koji su produžili rok, ali i uticali na vrednost ugovora”.

Filip Baralić direktor Gradskog kultunrog centra Užice ističe da će Gradski kulturni centar posle svih radova doživeti potpunu transformaciju.

“Mi ćemo sigurno i kao Ustanova i kao građani Užica biti ponosni na ovaj prostor, gde ćemo moći da organizujemo i koncerte i projekcije filmova, izložbe, promocije, svečane akademije, sajmove. Verujem da je ova godina prekretnica u radu za Gradski kulturni centar, jer ćemo osnaženi i sa dodatnim kapacitetima moći da građanima pružimo nove i kvalitetnije sadržaje”.

Uporedo sa svim radovima odvijaju se i pripreme za sve programske sadržaje sa kojima će Gradski kulturni centar predstavljati grad u ovoj godini.