Pocetna Društvo Učenici oslikavaju prostor ispred železničke stanice (FOTO)

Učenici oslikavaju prostor ispred železničke stanice (FOTO)

288
0
Podelite

Godinu nacionalne prestonice kulture svojim radovima oplemeniće i učenici i profesori Umetničke škole Užice. Oni su pre nekoliko dana počeli sa oslikavanjem površina ispred Železničke stanice i kako ističu, to je njihov poklon gradu i svim građanima.

“Od srca se zahvaljujemo i deci i profesorima koji su se odazvali inicijativi grada da se ovaj prostor oplemeni, dobije novi izgled i ponese slike nosećih motiva Prestonice kulture Srbije, koju Užice, uskoro preuzima. Upravo ovde na Železničkoj stanici ćemo preuzeti titulu Prestonice kulture od grada Čačka 21. marta a istog dana u 20 časova će biti svečano otvaranje i manifestacija “Praznik svetlosti”na Trgu partizana. Imamo mnogo posla i ovde i na svim ostalim infrastrukturnim i programskim sadržajima, ali ono u šta sam sigurna je da ćemo ovaj zahtevan i izazovan projekat moći da iznesemo jedino svi zajedno”, naglasila je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

Prema rečima Ivane Stamatović direktorke Umetničke škole Užice, ovo je prilika da učenici pokažu šta rade u školi i da su to sjajna deca.

“Želim da se zahvalim Infrastrukturi železnice Srbije i gradu Užicu što su nam dali podršku i omogućili da učenici Umetničke škole kao i njihovi nastavnici iskažu svoj rad, da izađu iz učionice i da u prostoru primene ono što uče u školi. Ovaj projekat je poklon gradu Užicu i svima nama koji živimo u njemu u okviru Prestonice kulture. Na njemu ćete videti motive poznatih Užičana koji su dali doprinos u svom životu za grad i videćemo znamenite objekte grada Užica kao što su crkve Svetog Đorđa i Svetog Marka, Trg partizana, Narodno pozorište i svi druge znamenitosti”.

Oslikavanje murala biće završeno u narednih desetak dana.