Pocetna Politika Radimo transparentno, a na optužbe tužbe

Radimo transparentno, a na optužbe tužbe

291
0
Podelite

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević, reagovala je na optužbe Zeleno-levog fronta za manipulaciju u okviru projekata Nacionalna prestonica kulture.

“U poslednje vreme Zeleno-levi front daje saopštenje, a ja ne znam da li su politička organizacija ili partija, a koji su osnovani pre oko šest meseci, a dobro znam da su se bavili pitanjima ekologije. Mogu slobodno da kaže das u se bavili priojektima koji su pod velom tajne, ali ostavimo to, to su oni. Mi smo ljudi koji svojim imenom i prezimenom i funkcijom stojimo ispred grada Užica i svih građana Užica, kao i ispred ove manifestacije koja nosi u sebi ono najlepše I ono najvrednije. Ja razumem da je ovo godina da je ovo godina kada su lokalni izbori u Užicu, ali ne razumem mržnju i neistinu. Zato ćemo od danas razgovarati sa Zeleno levim frontom, koji inače svoja saopštenja i ne potpisuje, samo putem optužbi, a na optužbe nećemo odgovarati, prosledićemo im tužbe. Osim toga moram da kažem da sve što grad Užice grad, vezano za projekte u okviru prestonice kulture, i ne samo te već i ostale projekte u gradu, radimo otvoreno, transparentno i zakonski. Svi dokumenti su u Gradskim upravama i svako može doći do njih. I na kraju bih rekla pobediće dostojno, pristojno i Užice kulture”, poručila je gradonačelnica Užica.

Gradonačelnica je saopoštila da je načelnik Gradske uprave za društvene delatnosti Milan Stanimirovć, ostavku podneo iz zdravstvenih razloga. Takođe, demantovala je i da je Branislav Mitrović, podneo opstavku na mesto menadžera projekta i koordinatora projekta Prestonice kulture.