Pocetna Čajetina Balkan Bet pomogao otvaranje Preventivnog centra u Domu zdravlja Čajetina

Balkan Bet pomogao otvaranje Preventivnog centra u Domu zdravlja Čajetina

516
0
Podelite

Dobra saradnja sa lokalnom zajednicom u kojoj posluje je visoko na listi prioriteta kompanije Balkan Bet, pa u skladu sa tim svoju društvenu odgovornost pokazuje kroz realizaciju projekata koji za cilj imaju dobrobit lokalnog stanovništva. Tako je bilo i kada je u pitanju opština Čajetina, gde je kompanija Balkan Bet donacijom omogućila otvaranje Preventivnog centra, tačnije Savetovališta za dijabetes, ishranu i gojaznost.

Od sredstava iz donacije kupljena su sredstva za rad poput vage za merenje telesnog sastava, kompjutera, štampača, kao i nameštaja i klime, da bi lekari i medicinski tehničari koji radi u Savetovalištu imali adekvatne uslove za rad.

Preventivni pregledi su bitni jer u velikoj meri mogu da preduprede mnoge hronične nezarazne bolesti poput dijabetesa i gojaznosti, koji poslednjih godina poprimaju razmere epidemije. Pored preventivnih pregleda stanovništva, sa posebnim osvrtom na merenje telesnog sastava, u Savetovalištu će biti organizovana i predavanja o dijabetesu, gojaznosti i zdravoj ishrani.

Inače, Dom zdravlja Čajetina, pored matične ustanove, obuhvata i odvojene ambulante Sirogojno i Zlatibor u kojima se leči 15000 stanovnika opštine Čajetina i preko 10000 doseljenika iz drugih gradova Srbije, pa će otvaranje Savetovališta za dijabetes, ishranu i gojaznost umnogome doprineti poboljšanju zdravlja stanovništva ovog kraja.