Pocetna Društvo Osmi mart je i dan cveća

Osmi mart je i dan cveća

154
0
Podelite

Jedan od nezaobilaznih poklona za Osmi mart je cveće i idealna prilika da se na ovaj način iskaže ljubav i poštovanje prema nežnijem polu. Povodom Dana žena i u “Bioktoševoj” cvećari prava radna atmosfera u sklopu priprema za povećanu tražnju kakva je svake godine, uoči i na ovaj dan.

Prva asocijacija na osmomartovski praznik je crveni karanfil kao i crvena ruža simboli radničkog pokreta koji su se tradicionalno poklanjali zaposlenim radnicama u preduzećima i kod nas.

Upakovan karanfil je 150 dinara, a tu je i ruža upakovana u ukrasni papir i mrežicu je 200 dinara. Takođe i cvet gerbera privlači pažnju, a cena buketa zavisno od željenog cveta kreće se od 600 dinara pa naviše.

Od saksijskog cveća za Dan žena jeftinije varijante su ciklame, ljubičice, kalanhoe kao idealan poklon. Sa crvenim i žutim cvetoma u cvećari zapažamo i veliki izbor guzmanija.

Cvet orhideje kao poklon koji je godinama unazad u trendu. Poklanja se u raznim svečanim prilikama, a ova nežna cvetnica uspešno se čuva i u kućnim uslovima o čemu će vam savet dati u cvećari “Bioktoša”. Ovo je nešto skuplji saksijski cvet, ali očaravajući. Zamija ne zahteva puno nege, zaliva se jednom mesečno i kada je poklonite znajte da će baš trajati.

Mladi se obično odlučuju za sukulente kada žele dragoj osobi da poklone cvet. Posebno su atraktivni kaktusi koji su najpopularniji, a u ovoj cvećari imaju zavidan izbor ovih lepotana koji su najlepši kad procvetaju.

Cvećara u Ulici Kralja Petra na istom je mestu preko 70 godina, što je tradicija koja obavezuje kao i generacije vernih kupaca.

Veliki izbor hrizantema

Radno vreme cvećare “Bioktoša” u petak 8. marta je od 6 do 21 čas. U njoj je izložen i veliki asortiman hrizantema koje se obično iznose na groblje tokom Zadušnica koje su ove godine u subotu, sutradan posle osmomartovskog praznika.