Pocetna Društvo Nagrađeni na „Kikinim danima“

Nagrađeni na „Kikinim danima“

249
0
Podelite

„Cvet jednakosti“ za sveukupnog pobednika konkursa dodeljen je Slađani Dimitrijević, autorki internet priloga i Željku Perišiću, za doprinos stvaranju jednakih mogućnosti za osobe sa invaliditetom.

Manifestacija „Kikini dani“ održana je po 11.put u znak sećanja na Tijanu Petrović Kiku, dugogodišnju aktivistkinju Udruženja distrofičara Zlatiborskog okruga. Tradicionalno u okviru programa dodeljene su nagrade najboljima na literarnom, likovnom i novinarskom konkursu.

Na konkursu Cvet jednakosti od 12 novinarskih radova u kategoriji internet priloga, pobednik je priča „Zauvek deca“ – autorke Slađane Dimitrijević, objavljena na sajtu UNS-a. Žiri je jednoglasno izabrao za najbolji, ne samo u kategoriji internet priloga, već i kao celokupnog pobednika konkursa „Cvet jednakosti“.

U kategoriji radijskog priloga pobednik je radio reportaža o „ Dobrim ljudima “ novinarke Tijane Lukić sa Radio Beograda. Nagrade nisu dodeljene za štampane medije i televizijske priloge.

Dobitnik specijalnog priznanja „Cvet jednakosti – za izuzetan doprinos stvaranju izjednačenih mogućnosti za osobe sa invaliditetom u 2023. godini“ je Željko Perišić, koji već 10 godina pomaže da ZaČepimo predrasude i probudimo kod ljudi svest o značaju recikliranja i zaštiti životne sredine.

Na ovogodišnji literarni konkurs za učenike srednjih škola pristigao je 21 rad iz svih škola sa područja grada Užica i jedne srednje škole iz Priboja.

Sve tri nagrade osvojili su učenici Medicinske škole iz Užica i prvo mesto osvojila je Tijana Karadarević, drugo Violeta Radovanović i treće mesto Emilija Gordić.

Na likovnom konkursu za učenike osnovnih škola prvo mesto osvojila je Ela Terzić, OŠ „Nada Matić“ VI1, drugo Dimitrije Miladinović IV2, OŠ „Aleksa Dejović“ Sevojno i treće mesto dele dva rada učenika – Aleksandrić Magdalena V3, OŠ „Slobodan Sekulić“ i Nikola Milić III2, OŠ „Slobodan Sekulić“.

Žiri likovnog konkursa odabrao je još devet radova koji će se pored nagrađenih, naći na kalendaru Udruženja za 2025. godinu.