Pocetna Društvo Klizište u Šantićevoj

Klizište u Šantićevoj

146
0
Podelite

Za sanaciju klizišta u Šantićevoj planirana su sredstva u budžetu i pristupljeno je izradi projektno-tehničke dokumentacije što je preduslov za postavljanje šipova i zaustavljanje klizanja zemlje.

Jedno od klizišta na području grada nalazi se u blizini groblja Sarića Osoje i aktiviralo se usled obilnih padavina. Gasne cevi su obezbeđene od oštećenja.

– Klizište u ulici Alekse Šantića u Krčagovu aktivirano je pre nekoliko godina, ali se nakon obilnih padavina protekle godine javilo dodatno klizanje tla koje je opteretilo gasovod na toj lokaciji. Zbog svega toga morali smo interventno da reagujemo pa smo uz nadzor inženjera “Srbija gasa” oslobodili gasovod i dodatno ga obezbedili, tako da sada ne postoji opasnost od eventualnog njegovog oštećenja – kaže za Vesti direktor “Užice razvoja” Miloš Milivojević. Dodaje da su krajem prethodne godine uradili geomehanička ispitivanja tla i pristupili izradi projektno tehničke dokumentacije neophodne za sanaciju pomenutog klizišta.

– S obzirom da prilikom izvođenja tih radova moramo izmestiti gasovod, jasno je da moramo sačekati završetak grejne sezone kako bi radove započeli. Moram da napomenem da smo budžetom Grada za 2024. godinu planirali sredstva za ovu namenu – navodi direktor Milivojević.