Pocetna Društvo Uskoro vrtić “Lane” u Kremnima spreman za mališane

Uskoro vrtić “Lane” u Kremnima spreman za mališane

236
0
Podelite

Završeni su radovi na adaptaciji dve sobe za potrebe Predškolske ustanove Užice u Kremnima. U vrtiću “Lane” će moći da boravi oko 40-oro dece.

“Danas smo u Kremnima gde su završeni radovi na adaptaciji dve sobe za potrebe Predškolske ustanove Užice i gde će nadamo se vrlo brzo moći da boravi oko 40-oro dece. Za tu namenu opredelili smo 21 milion dinara iz budžeta grada i kao što vidite prostor je u potpunosti završen, urađeni su svi neophodni građevinski i mašinski radovi, toaleti i grejanje”, istakla je gradonačelnica dr Jelena Raković Radivojević nakon obilska ovog objekta.

U okviru izvedenih radova zamenjena je stolarija, urađena fasada i u narednim danima očekuje se početak radova na uređenju dečijeg igrališta.

“U narednom periodu očekuje nas i opremanje ovog prostora neophodnim nameštajem i mobilijarom, kao i kuhinje. Nadamo se brzom završetku te procedure i skorom useljenju mališana u ovaj novi objekat Predškolske ustanove Užice”, dodaje gradonačelnica uz podsećanje da se itezivno radi i na objektu novog vrtića na Carini, i da radovi uskoro kreću i u Zlakusi.

Projekat je podržalo Minstarstvo za brigu o porodici i demografiju, koje je opredelilo 1,4 miliona dinara, odnosno 60 odsto neophodnih sredstava. Ovaj novi objekat Predškolske ustanove Užice zbrinuće oko 40 mališana koji žive na tom području, a pored dečijeg igrališta imaće i sopstvenu kuhinju.