Pocetna Društvo Odabrano šest učenika za Okružnu smotru recitatora

Odabrano šest učenika za Okružnu smotru recitatora

245
0
Podelite

Na Gradskoj smotri recitatora “Pesniče naroda mog” izabrano šest učenika koji će Užice predstavljati na Okružnoj smotri recitatora u Kosjeriću. U kategoriji  mlađeg uzrasta to su Milica Vukotić i Teona Tošić. U okviru srednjeg na okružno takmičenje idu Nađa Vasilijević i  Maša Vesović, dok su Rajka Milišić i Vukašin Jelisavčić predstavnici grada iz kategorije stariji uzrast.

“Duga tradicija ovog takmičenja još jedna je potvrda da istinski kvalitet opstaje decenijama i da je naše Užice dalo najbolje besednike i govornike – mi smo oni koji su uvek hrabro i ponosno istupali, ali sa merom i skromnošću, koja nas je, sa razlogom, držala u samom vrhu i pokazivala našu posebnost”, istakla je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević otvarajući finalno takmičenje 53. gradske smotre recitatora “Pesniče naroda mog”.

U okviru predfinalnog takmičenja iz svakog uzrasta od ukupno 90 prijavljenih odabrano je 18 takmičara. Za finalno takmičenje odabrano je šest takmičara, iz svake kategorije po dva, koji idu dalje na Okružnu smotru u Kosjerić.

Žiri u sastavu prof. dr Ljiljana Kostić, Biljana Davidovski bibliotekarka savetnica i Verica Tucović novinarka doneo je odluku da će na okružnom takmičenju u Kosjeriću u kategoriji mlađeg uzrasta grad Užice predstavljati Milica Vukotić i Teona Tošić. U okviru srednjeg uzrasta na okružno takmičenje idu Nađa Vasilijević i Maša Vesović, dok su Rajka Milišić i Vukašin Jelisavčić predstavnici grada iz kategorije stariji uzrast.