Pocetna Društvo April u GKC-u obećava dobru Prestonicu kulture

April u GKC-u obećava dobru Prestonicu kulture

128
0
Podelite

U okviru projekta Prestonica kulture 2024. direktor Gradskog kulturnog centra Filip Baralić je najavio događaje u aprilu. Predstava studenata Pedagoškog fakulteta “Stilske vežbe Rejmona Kenoa” na programu je u četvrtak, 4. aprila, rok koncert grupe Hadži prodane duše je 6. aprila, humanitarni koncert za Jelenu Luković hora Glas je 11. aprila, a 12. aprila je Stand down, autorski projekat glimca Nebojše Milovanovića.

“Muzičko-poetski kabare „Čeznem da ti kažem“ koji će se održati 22. aprila u Narodnm pozorištu, autorski projekat Milorada Damjanovića. Pored njega društvo na sceni će mu praviti Mina Lazarević, Dragana Mićalović, Stevan Piale, Nataša Radovanović i Pavle Joksimović. Kabaretski kolažni program koji se svojevrsni vremepolov detinjstva, period bivše Jugoslavije, studentskih dana, početak karijere, pa do savremenog doba. Sve to praćeno pesmama i melodijama koje su pratile taj period.”

Od 22. do 27. aprila biće održan i treći po redu Međunarodni festival stripa “Užički strip susreti”.

“Već smo pokrenuli poziv za najbolji strip kaiš, to je jedna kratka priča u formi stripa u jednom redu za sve učenike osnovih i srednjih škola i za starije entuzijaste. Rok za predaju radova je do 20. aprila u Gradskom kulturnom centru.”

Jedna od prvih radionica održaće se u subotu 6. aprila u 14 časova.

“Reč je o radionici i druženju pod nazivom “Budi bolja”, čiji je autor novinarka Sanja Marinković. Sanja i njeni gosti razgovaraće na različite teme iz oblasti biznisa, obrazovanja, zdravstva i kulture sa damama iz Užica. Ova panel diskusija otvorena je za sve zainteresovane sugrađanke”.