Pocetna Društvo Tehničkoj školi Užice 540 hiljada evra za opremanje radionica

Tehničkoj školi Užice 540 hiljada evra za opremanje radionica

190
0
Podelite

Tehnička škola Užice dobila je 540 hiljada evra, kroz projekat Regionalnog čelendž fonda za opremanje radionica u samoj školi i budućem Regionalnom trening centru. Svečanosti povodom proglašenja pobednika održanoj u Beogradu, pored predstavnika škole, prisustvovao je i pomoćnik gradonačelnice Užica Predrag Gavović.

Regionalni čelendž fond unapređuje održivu konkurentnost preduzeća iz regiona Zapadnog Balkana na putu ka jedinstvenom tržištu EU, finansiranjem obrazovnih programa koji odgovaraju na potrebe privrede za obučenim kadrovima.

Jedanaest novih projekata stručnog obrazovanja i obuke iz Srbije dobilo je pismo o nameri finansijske podrške u trećem pozivu Regionalnog čelendž fonda u iznosu od 4,7 miliona evra za kupovinu savremene školske opreme i adaptaciju i opremanje radionica. Na svečanosti, povodom proglašenja pobednika, grant vredan 540 hiljada evra, uručen je direktoru Tehničke škole Užice Draganu Tucakoviću.

Ambasadorka Nemačke Anka Konrad izrazila je zadovoljstvo što je Nemačka u prilici da podrži Srbiju u investiranju u stručno obrazovanje i obuku, dok je ambasador Švajcarske Urs Šmid naveo je da u Švajcarskoj 70 odsto mladih bira ovakav obrazovni put.