Pocetna Društvo Asfaltiranje u MZ Ljubanje

Asfaltiranje u MZ Ljubanje

229
0
Podelite

U toku su radovi na putnoj infrastrukturi u MZ Ljubanje. Jedan putni pravac u dužini od oko kilometar završen je pre par dana, a na drugom u zaseoku Stanojevići u toku je asfaltiranje.

“11,3 miliona dinara vredna je donacija kompanije Prvi partizan za asfaltiranje putnog pravca Đurići. U pitanju je deonica duga gotovo kilometar, koja će u ogromnoj meri olakšati svakodnevno funkcionisanje meštana koji ovde žive i koriste ovaj put. Posebno nam je drago što je u ovom velikom poslu učešće uzela kompanija Prvi Partizan, čiji novi pogon teritorijalno pripada MZ Ljubanje i koja je još jednom pokazala visok stepen društvene odgovornosti”, rekla je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević prilikom obilaska radova.

Milivoje Nikolić predsednik Saveta MZ Ljubanje ističe da asfaltiranje kilometra ovog putnog pravca i rasveta koja je nakon toga postavljena predstavlja neizmeran značaj za meštane, pre svega za veliki broj mladih koji ovde žive.

Gradonačelnica je obišla i zaseok Stanojevići gde se radi na izgradnji vodovoda, investiciji vrednoj oko 80 miliona dinara. Grad je do sada uložio oko 30 miliona za izgradnju glavnog voda uz državni put.

„Ono što nas u ovoj godini očekuje jeste izgradnja voda uz lokalni put, gde radovi kreću po završetku tendera. Uporedo sa tim radovima obavljaju se i neophodne procedure vezano za rešavanje imovinsko pravnih odnosa na lokaciji, gde će se graditi rezervoar“, najavila je gradonačelnica.

Sredstva za putnu infrastrukturu uvećana su u odnosu na prethodnu godinu, a očekuje se i podrška resornih ministarstava, tako da će tokom ove građevinske sezone, radova biti u gotovo svim seoskim i gradskim mesnim zajednicama.