Pocetna Politika Milić podneo ostavku

Milić podneo ostavku

311
0
Podelite

Pravnik Aleksandar Milić podneo je ostavku na funkciju predsednika užičkog odbora stranke Zavetnici „zbog neslaganja sa politikom stranke i daljim pravcima delovanja koji podrazumevaju saradnju sa SNS-om“.

– Za mene je to neprihvatljivo, predstavlja obmanu glasača i u suprotnosti je sa svim za šta su se Zavetnici zalagali u prethodnom periodu – navodi Milić i u obaveštenju i dodaje da bilo ko ko prati političke vesti može da uoči da Zavetnici već uveliko formiraju razne koalicije sa SNS-om po Srbiji i da bi na kraju došlo do toga da istu stvar on mora da uradi u Užicu.

U obraćanju javnosti on podseća „da ko je god pratio rad užičkih Zavetnika dobro zna koliko su bili protivnici lokalne vlasti i da su se svim silama borili da joj stanu na put“.

– Ukazivali smo na štetnost raznih ugovora o javno privatnom partnerstvu koje je vlast potpisivala. Ukazivali smo na probleme u poslovanju javnih preduzeća i ustanova, kao i na nenormalno trošenje sredstava na projektima koji su mogli da budu urađeni i bolje i jeftinije, najpoznatiji takav primer je bazen na gradskoj plaži. Zbog svega toga ne vidim sebe kao nekoga ko bi mogao da sarađuje sa ovakvom vlašću. Da vidim mogućnost da mogu nešto da promenim i uradim bolje, da to bude u interesu građana, ne bi bežao od toga i da se „isprljam“, ali stvarno ne vidim da je u ovoj situaciji moguće išta dobro uraditi. Da u ovom momentu uđem u koaliciju sa SNS-om samo bi bio još jedan od onih koji zbog neke funkcije produžavaju agoniju ovog naroda. I još jedna bitna stvar, ko me dobro poznaje zna da nikad neću moći da podržim nekoga ko je potpisao Briselski i Vašingtonski sporazum i ko se saglasio sa Francusko-nemačkim i Ohridskim sporazumom i tako u potpunosti Kosovo i Metohiju predao u ruke Albancima. Nikad neću moći da podržim onoga ko je sebe lično proglasio državom, onoga ko je i predsednik i premijer i ministar i sudija i tužilac i direktor i upravnik i pravnik i lekar, predsednik kućnog saveta i tetkica… Ko je pljunuo na sve državne institucije i nema nameru da se zaustavi u uništavanju ove države i naroda – navodi Milić.

Ostavku će pored Aleksandra Milića na mesto predsednika stranke u Užicu podneti Zoran Milić na mesto odbornika u Gradskoj skupštini, a povlačenje iz članstva stranke najavio je i dr Dragan Milivojević.