Pocetna Društvo Ovo su hit mesta za prolećni mini odmor

Ovo su hit mesta za prolećni mini odmor

172
0
Podelite

Ove godine se spajaju prvomajski i uskršnji praznici i mnogi su već odabrali destinacije za prolećni mini-odmor.

Ivana Ilić predstavnica Turističke agencije Srce Clock Travel iz Užica gostujući na Radio Užicu, otkrila nam je koje destinacije Užičani biraju za ove praznike, te da li će nam za putovanje ove godine trebati više novca nego inače.

„Što se tiče predstojećih praznika, veliki je izbor putovanja. Najčešće su to evropski gradovi, počev od Istanbula, preko Soluna, Temišvara, Praga, Beča, i severne Italije. Kada su u pitanju gradovi u okruženju, Užičani uglavnom odlaze u Ohrid, Sarajevo, Mostar i Trebinje. Kada je o putovanjima reč, cene su porasle. Naravno, razlika u cenama zavisi od smeštaja i prevoza, da li ćete ići autobusom ili avionom”, dodala je Ilićka.

Većina sugrađana prvomajske praznike će tradicionalno proslaviti na planini lepotici Zlatiboru. Iz Turističke organizacije ove zlatne planine kažu da i ove godine očekuju veliki broj turista, a očekivanja su da će svi kapaciteti biti popunjeni i rasprodati.

“Već po pravilu nekoliko godina unazad prvo se pune hotelski smeštajni kapaciteti koji su unapred rezervisani i rasprodati. Hotelijeri su se potrudili da raznim animacijama u svojim objektima učine zanimljivijim boravak turista. Pored toga, opština Čajetina i TO Zlatibor su se potrudili da svojim programom i uređenim lokalitetima, upotpune boravak svih turista. S obzirom na to da su pred nama prvomajski i uskršnji praznici, očekuju se dve smene gostiju, koji se zadržavaju u proseku od 3 do 4 dana. Svi kapaciteti su spremni i prilagodili smo programe smenama turista. Gondola je i dalje najatraktivnija za turiste, verujemo da će ona i ovaj put biti najposećenije mesto na Zlatiboru. Pripremamo i koncert na Kraljevom trgu za 1. maj, tako da verujemo da uživanje neće izostati za šta god da se od sadržaja odluče posetioci” , istakao je za Radio Užice direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović.