Pocetna Društvo Situacija znatno bolja, gašenje se nastavlja

Situacija znatno bolja, gašenje se nastavlja

275
0
Podelite

Na koordinacionom sastanku održanom danas popodne, u prisustvu Ministarke za zaštitu životne sredine Irene Vujović, predstavnika Sektora za vanredne situacije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Agencije za zaštitu životne sredine, JVP „Srbijavode“, Republičke inspekcije za zaštitu životne sredine, Stručno-operativnim timom za angažovanje u slučaju požara, usvojen je plan mera i aktivnosti za naredne dane.

Konstatovano je da je u odnosu na jutarnje sate, kada je došlo do eskalacije požara, situacija značajno bolja i da je neophodno nastaviti sa intezivnim angažovanjem, koristeći raspoloživa sredstva i opremu, uključujući i helikoptere MUP-a Srbije, kojima se ubrzava proces gašenja požara.

Takođe, nastavljaju se aktivnosti na izradi zaštitnih barijera prema Turskom potoku.

Istovremeno, nastavlja se praćenjem stanja kvaliteta vazduha, uz redovno obaveštavanje građana preko sajta ZZJZ Užice, gde su istaknute i preporuke o njihovom ponašanju u ovoj sitauciji.

Gradski štab za vanredne situacije u stalnom je zasedanju i u skladu sa situacijom izveštavaće građane o svim promenama.

Gradski štab za vanredne sitaucije poziva građane na solidarnost i strpljenje uz molbu da ne šire dezinformacije i neistine, čime stvaraju nepotrebnu paniku.