Pocetna Društvo Završen drugi Festival školskih horova

Završen drugi Festival školskih horova

162
0
Podelite

U Narodnom pozorištu Užice održan je drugi festival školskih horova grada Užica na kome je učestvovalo šest školskih horova.

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević je uručila Sporazume o saradnji između grada Užica, ustanova kulture grada Užica i visokoškolskih ustanova, ustanova srednjeg, osnovnog i predškolskog obrazovanja, svim potpisnicima.

“Mladi ljudi nisu samo posetioci i gledaoci, već i kreatori i nosioci ideja. Vodeći se time, kreirali smo Sporazum o saradnji između grada Užica, ustanova kulture grada Užica i ustanova obrazovanja. Ovim Sporazumom, koji čini 29 potpisnika uspostavljamo saradnju radi aktivnog i kontinuiranog uključivanja svih učesnika iz sistema obrazovanja i vaspitanja u kulturne sadržaje i događaje, jer prisustvo dece i mladih, aktivnostima koje sprovode ustanove kulture, kao i njihova partcipacija u kreiranju kulturnih sadržaja, od krucijalne su važnosti”, rekla je gradonačelnica.

Ove godine Festival škoskih horova održan je u okviru programa Užice- Prestonica kulture Srbije, a prema rečima koordinatora i menadžera programa Branislava Mitrovića grad Užice će dobiti razne benefite u kulturnim sadržajima, prostorima predviđenim za kulturu, legate, galerije, dečiji kulturni centar, salu za koncerte, predstave.

Svaki školski hor predstavio se sa dve numere. Publika je uživala u izvođenjima horova osnovnih škola “Dušan Jerković”, “Prve osnovne škole kralja Petra II”, “Nada Matić”, “Aleksa Dejović” iz Sevojna, “Slobodan Sekulić” i Osnovne škole “Stari grad”.