Pocetna Društvo Nastavlja se period promenljivog vremena

Nastavlja se period promenljivog vremena

177
0
Podelite

Do kraja dana očekuje nas razvedravanje vremena, uz porast dnevne temperature. Duvaće slab do umeren severoistočni vetar, a maksimalna dnevna temperatura iznosiće oko 19 stepeni.

Za dane vikenda zadržava se promenljivo vreme uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. U subotu 11.maja biće suvo, a u nedelju ponovo sa kišom praćenih grmljavinom, u drugom delu dana. Najviša dnevna temperatura tokom vikenda biće od 20 do 22 stepena.

U ponedeljak 13.maja očekuje nas promenljivo oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima, ali suvo. Temperatura će biti bez bitnije promene. Jutarnje vrednosti oko 10 stepeni, a maksimalna dnevna do 22 stepena.

Jače naoblačenje sa kišom trebalo bi da usledi u utorak 14. maja, sredinom dana, pa nas popodne i uveče očekuje oblačno i kišovito vreme. Biće uslova i za lokalne pljuskove sa grmljavinom. Prestanak padavina uslediće u noći između utorka i srede.

U drugom delu naredne sedmice očekuje se pojačavanje jugozapadnog vetra, a sa pojačavanjem vetra doći će i do porasta temperature, usled priliva znatno toplijeg vazduha iz regiona sredozemlja ka našim krajevima, rekao je za Radio Užice meteorolog Slobodan Sovilj.