Pocetna Sport Vesnić treću u Nemačkoj

Vesnić treću u Nemačkoj

172
0
Podelite

Proslavljeni srpski automobilista Milovan Vesnić odvezao je još jedan trkački vikend FIA Šampionata Evrope na brdskim stazama.

On je vozio na stazi Glasbahrenen u Nemačkoj, gde je zauzeo treće mesto.

Velika nagrada Nemačke označila je polovinu sezone ovogodišnjeg šampionata, a naš as je u svakoj trci bio na podijumu i trenutno zauzima drugo mesto u generalnom plasmanu.

“Dao sam sve od sebe na veoma zahtevnoj stazi u Nemačkoj, ali jednostavno nije moglo bolje. Prvi put sam ovde, i trebalo je pronaći pravo setovanje automobila. Dva kilometar dugi vijugavi i uski deo staze nam nije odgovarao i tu sam gubio mnogo vremena. Miljolo i Dovljak su bili na visini zadatka i iskreno im čestitam“, rekao je Vesnić.

„Posle intenzivnog tempa i dugačkih putovanja, pred nama je kraći odmor od tri nedelje pre finala sezone. Videćemo da li je moguće još nešto doraditi na automobilu kako bi bili još konkurentniji. Pet podijuma i drugo mesto u generalnom plasmanu je svakako veliki uspeh i trudiću se da u jakom tempu odvezem i drugi deo takmičarske godine“.

Milovan Vesnić i njegova ekipa, kao jedini predstavnici Srbije u šampionatu Evrope, sledeći nastup imaće u julu u Italiji, a zatim slede trke u Poljskoj, Švajcarskoj, Sloveniji i Hrvatskoj.