Pocetna Društvo Rekonstrukcija u skladu sa dinamikom

Rekonstrukcija u skladu sa dinamikom

1039
0
Podelite

Rekonstrukcija kolovoza na magistralnom putu od Užica do Sušice odvija se u skladu sa dinamikom, izjavio je nedavno Slobodan Božović, tehnički direktor užičkih „Puteva“ koji su angažovani na ovom poslu, a objavio sajt Grada Užice. Ukupna vrednost ovih radova je 1,1 milion dinara.

Po rečima Božovića, deonica Užice -Bela Zemlja jedna je od najopterećenijih na celom magistralnom putu od Beograda preko Čačka ka crnogorskoj granici.

-„Putevi Užice“ ugovorili su radove na 15,24 kilometra, od kojih je osam kilometara potpuno završeno i predato na upotrebu. Sada smo trenutno u fazi izvođenja završnog sloja na 2,2 kilometra tako da se očekuje da završimo dve trećine celokupne deonice krajem sledeće sedmice. Trenutno je na ovom gradilištu zaposleno oko 100 radnika, mašinista, vozača, podizvođača.

Trudimo se da preopterećeni put što pre završimo da bi bilo lakše i bezbednije putovanje svim građanima i prolaznicima. –rekao je Božović.

Na deonici od Užica ka Sušici potpuno se rekonstruiše kolovoz i grade se novi trotoari, rigole, kao i stabilizacija kosina, sanacija tunela.

Nikola Maksimović, direktor JP „Užice razvoj“ naveo je ovom prilikom da je do sada urađeno 22 kilometra novih ivičnjaka za trotoare, izvršena sanacija dva tunela i kompletno svih kosina na ovoj deonici.

-Osim rekonstrukcije magistralnog puta, u prethodne tri godine Užice je od Puteva Srbije dobilo oko tri miliona evra za projekte rehabilitacije putnih pravaca u gradskom području. Do sada su urađene ulice Miloša Obrenovića, Banjička, Kralja Petra II, Beogradska, Radnička, Pekarska. Takođe, u dogovoru sa Putevima Srbije urađena je rekonstrukcija Ložioničkog mosta i dva kružna toka, a očekujemo da će ova saradnja biti nastavljena i ubuduće-rekao je Maksimović.