Pocetna Kosjerić Lokalne izbore u Kosjeriću bojkotuju SSP, DS, NS i SPO

Lokalne izbore u Kosjeriću bojkotuju SSP, DS, NS i SPO

986
0
Podelite

Lokalne izbore u Kosjeriću bojkotovaće Demokratska stranka (DS), Stranka slobode i pravde (SSP), Narodna stranka (NS) i Srpski pokret obnove (SPO).

Bogdan Joksimović iz SSP-a kaže da ne postoje fer uslovi za izlazak na izbore zato što se opozicija suočavaj sa pritiscima i što vladajuća koalicija poseduje resurse  koje opozicija nema.

-Trčimo trku na sto metara, oni kreću sa prvog, a mi sa 99 mesta. Nema mogućnosti za normalne izlaske na izbore   i odlučili smo se da ih bojkotujemo. Medijska scena je takva da nema nikakvog prostora  za opoziciju i nismo ni očekivali da će imati – kaže Joksimović koji  dodaje da su društvene mreže i pojedini mediji put ka nekim građanima koji se ne slažu sa potezima aktuelne vlasti.

Po njegovom mišljenju prioritetni problemi Kosjerića su zaustavljanje odlaska mladih iz ovog grada  kako Kosjerić za pedeset godina ne bi postao selo i pusto mesto, stanje infrastrukture u seoskim područjima, a treći partokratija i zapošljavanje.

-Demokratska stranka neće učestvovati na predstojećim lažnim izborima u Kosjeriću, jer izbori ne postoje već samo proglašenje unapred dogovorenih rezultata. SNS prikuplja potpise za liste koje će se kandidovati i glumiti opoziciju – navode u saopštenju kosjerićke demokrate.

One dodaju da je evidentan pritisak na birače i kupovina glasova na sve moguće načine i to opštinskim i državnim resursima koje režim zloupotrebljava.

-Izbori su nedemokratski i bojkot jedini mogući odgovor totalitarnom režumu – kaže OO DS Kosjerić.

Lokalni izbori u Kosjeriću zakazani su za 28. mart i pored ove opštine istog dana biće održani u Zaječaru i Preševu