Pocetna Društvo Ukusi Zlakuse na trgu

Ukusi Zlakuse na trgu

1133
0
Podelite

Za Užičane svadbarski kupus, pite i vruća rakija uz trubački orkestar Miroslava Đunisijevića u okviru programa predstavljanja Mesne zajednice Zlakuse i udruženja za Srpsku novu godinu.

Program“Zlakusa svom gradu”organizovan je u okviru manifestacije “Božićni trg” i dočeka Srpske nove godine. Tri udruženja iz Zlakuse priredila su kulturno-umetnički program a posetioci su imali priliku da probaju tradicionalna jela.

-Ovo predstavljanje Zlakuse je velika potvrda osvojene druge nagrade na Susretima sela za najuređeniju i najorganizovaniju mesnu zajednicu pod pokroviteljstvom Kulturno-prosvetne zajednice-rekao je Velimir Šunjevarić, predsednik MZ Zlakusa koji je dobitnik zlatne medalje za angažovanje i realizuaciju projekta u oblasti zaštite životne sredine.

Vidoje Drndarević, član Gradskog veća ističe da Zlakusa je najmlađa mesna zajednica i od retkih je koja ima tri udruženja. Etno udruženje “Zavičaj”neguje stare zanate, igru i izradu nošnji,Udruženje lončara bavi se izradom zemljanih posuda i Udruženje žena “Zlakušanke”sa narodnom radinošću i specijalitetima.

U okviru programa nstupile su muška i ženska pevačka grupa Etno udruženja “Zavičaj”, zatim je nastupio dečji folklorni ansambl i trubački orkestar Miroslava Đunisijevića.

Druženje Užičana organizovano je uz svadbarski kupus iz zemljanog lonca, pasulj, pite i vruću rakiju uz zvuke trubačkog orkestra Miroslava Đunisijevića.

Na Trgu je zapaljen i drugi deo badnjaka kako se kaže “uoči Malog Božića”.