Pocetna Politika Petković: Verujemo obećanjima o pokretanju Aerodroma Ponikve

Petković: Verujemo obećanjima o pokretanju Aerodroma Ponikve

2357
0
Podelite

Predsednik Gradskog odbora SNS-a i gradonačelnik Užica Tihomir Petković rekao je da bez punog učešća Vlade Srbije nije moguće pokretanje Aerodroma Ponikve i da je Vlada spremna da uloži 10-20 miliona evra kako bi aerodrom bio u punoj funkciji 2021. godine.

-Verujemo obećanjima predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i potpredsednice Vlade Zorane Mihailović da će u narednih nekoliko godina biti uloženo 10 do 20 miliona u konačan završetak Aerodroma Ponikve. Znači da će nedostajućih 870 metara poletno-sletne staze biti rekonstruisano i poslovi vezani za ogradu, signalizacij, eventualno u rekonstrukciju vodovoda – naveo je Petković na stranačkoj konferenciji u sedištu užičkog SNS-a

Prenosom vlasništva Ponikava na Republiku Srbiju Grad Užice ugovorom je preneo 546 hektara zemljišta, 19 objekata,  sletno-poletnu stazu, navedeno je danas na pres konferenciji SNS-a  gde je predsednik Gradskog odbora istakao da  su ovakvi infrastrukturni objekti poput Ponikava, auto-puta Čačak-Požega i Beograd – Sarajevo preko Kontromana veoma važni za razvoj Užica, njegovo otvaranje prema svetu, Srbiji, posebno Evropi.

Petković je dodao da je pre prenosa vlasništva Grad Užice za finansiranje Ponikava izdvajao 10 miliona dinara godišnje i da u njemu  radi 4-5 zaposlenih. Ovaj trošak ubuduće prelazi na Republiku, i u toku je osnivanje JP “Aerodromi Srbije” čiji će Ponikve  biti deo.

– Najveća ulaganja u Aerodrom Ponikve do sada su bila od strane Republike Srbije, on je deo državne strategije upravljanja aerodromima  i njegovo pokretanje od strane Vlade za civilni saobraćaj nisu predizborna obećanja – dodao je Petković navodeći pozitivna kretanja i povećanja putnika u lokalnim samoupravama poput Niša koji je takođe preneo vlasništvo aerodoma na Republiku.

Na pitanje novinara o obećanjima predsednika Vučića tokom izborne kampanje u Užicu 2016. godine koji je najavio pokretanje aerodroma krajem leta iste godine za šta je potrebno  2,3 miliona evra Petković je rekao da je Vučić tada bio dezinformisan  od strane tadašnjeg direktora Aerodroma o visini potrebnih ulaganja.

Predsednik užičkog odbora SNS-a naveo je da su za izbore uvek spremni  koji će najverovatnije biti krajem aprila.

-Nismo još razmišljali o kandidatima za najviše funkcije. To dogovaramo najpre u Gradskom odboru i sa Izvršnim odborom stranke. O kandidatima za funkcije se odlučuje na osnovu ozbiljnih analiza i istraživanja javnog mnjenja i niko od nas ne može da se ljuti da li smo, ili zašto nismo – zaključio je Petković.