Pocetna Društvo Marinina rođendanska pobeda

Marinina rođendanska pobeda

1343
0
Podelite

Plivanje za Časni krst na Bogojavljenje, za ovogdišnju pobednicu ima dvosturki značaj. Pored toga što je pobedila u plivanju za Časni krst na Đetinji, Marina Lazić, danas slavi svoj 35 rođendan.

“Danas je divan dan, danas je moj rođendan. Velika je čast plivati za Časni krst. Meni se ispunila višegodišnja rođendanska želja i sada u miru mogu da proslavim svoj rođendan. Voda je bila odlična i nije tako strašno kao što ljudi pričaju, može da se podnese. Ovo je preporuka za sve hrabre ljude”, kaže Marina, koja je komercijalista i koja je prvi put plivala za Bogojavljenski krst.

Užičani su se i ovaj put pokazali kao pravi džentlmeni, jer je ovo drugi put da pobedu odnese jedna devojka. Uz Marinu, u hladnu Đetinju ove godine skočila je upravo pobednica od pre nekoliko godina Kristina Mihajlović.

Ove godine za Časni krst plivalo je 77 hrabrih, od kojih je najstariji imao 50, a najmlađi 17 godina.

Pre početka zvaničnog plivanja, Đetinju su i prepilivali najmlađi Basurovići, koji godinama plivaju na Bogojavljenje, čija je ruska krv po majci, očigledno jača od hladnoće.

Bogojavljenski krst je donacija zlatare „Karat“, a Marina je ove godine dobila i poklon Blagodarstvenog fonda Svetog Georgija iz Sankt Peterburga krst na lancu i Bogojavljensku gramatu.

Plivanje za Bogojavljenski krst već 12 godina održava se pod pokroviteljstvom grada Užica u organizaciji Srpske pravoslavne crkve i Javnog preduzeća Veliki park i podršku Crvenog krsta.