Pocetna Društvo Projekti za unapređenje funkcionisanja lokalne samouprave

Projekti za unapređenje funkcionisanja lokalne samouprave

1429
0
Podelite

U Užicu su započete prve aktivnosti na realizaciji dva nova projekta čiji je cilj da unaprede funkcionisanje lokalne samouprave u Užicu. Prvi projekat se odnosi na unapređenje upravljanja ljudskim resursima, a drugi na oblast unapređenja antikorupcijskih politika na lokalnom nivou.

„Kroz Projekat očekujemo stručne savete, strateška rešenja, kao i nedostajuće modele pravnih akata, koji će tokom ovih 16 meseci, koliko traje projekat, unaprediti politiku upravljanja ljudskim resursima na lokalnom nivou“ rekao je zamenik gradonačelnika Užica Ivan Stanisavljević komentarišući projekat vezan za upravljanje ljudskim resursima.

„Napomenuo bih da je važan segmenat ove oblasti stručno usavršavanje zaposlenih u gradskim upravama i službama grada Užica u cilju kontinuiranog unapređenja znanja i veština. Šire gledano, rekao bih da je najvažniji cilj ovog projekta dalja profesionalizacija službenika na lokalnom nivou, a samim tim povećano zadovoljstvo građana radom lokalne samouprave“-  navodi Stanisavljević.

Kada je reč o projektu unapređenja antikorupcijskih politika na lokalnom nivou, Grad Užice je odabran od strane Stalne konferencije gradova i opština, kao lokalna samouprava kojoj će, kroz projekat biti pružena jednogodišnja ekspertska podrška u ovoj oblasti. Ovaj projekat SKGO sprovodi u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti- Swiss-PRO“, a koji realizuje Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).