Pocetna Društvo RADEVIĆ: Nastavnice prekršile radne obaveze

RADEVIĆ: Nastavnice prekršile radne obaveze

2256
0
Podelite

Povodom oglašavanja dve bivše zaposlene Prve osnovne škole u Užicu, Vesne Kovačević i Biljane Crnić, u listu Danas a i u užičkim lokalnim medijima, gde navode da su dobile otkaz zato što nisu članovi SNS, izjavljujem da je sve izrečeno najgnusnija laž.

Vesna Kovačević, profesor razredne nastave, je bez ikakvog opravdanja i ičije dozvole otišla u Grčku na more. Nije pitala ni bivšeg ni sadašnjeg direktora za odsustvo. Njeno odsustvo se možda i ne bi primetilo na kraju školske godine da nije bila odeljenjski starešina odeljenju osmog razreda u IO Stapari. Popunjavale su se liste želja za upis osmaka i nešto nije bilo u redu sa listama njenih učenika. Tražio sam da je pozovu, što je neko i uradio i ustanovio da je u romingu. Odsustvovala je i u dva dana kada su se proveravale liste istih učenika. U školu je došla 14. jula s pričom o nekom projektu, a na moje pitanje gde je bila, rekla mi je da je bila u Grčkoj, da je svesna propusta koji je napravila i da se kaje. Iskreno se isplakala i bilo mi ju je žao. Rekao sam joj da neću pokretati disciplinski postupak da je ne bi pratio loš glas dok bude tražila novi posao.

Biljana Crnić, profesor srpskog jezika, takođe u IO Stapari, je na sednici Nastavničkog veća u avgustu mesecu 2019. ustala i napala me da sve nameštam i izmišljam i da je Vesna Kovačević zapravo sve vreme bila u Užicu sa njom radeći na nekom projektu.

Ceo kolektiv Prve osnovne škole zna istinu i niko se nije pobunio ili izrazio nezadovoljstvo činjenicom da im nisam produžio ugovore i angažovao ih i u ovoj školskoj godini. Da je sve bilo po zakonu, potvrdio je i Školski odbor koji je razmatrao žalbu Biljane Crnić.

Od početka godine se oglašavaju putem raznih medija i lažu, klevetaju i vređaju. Ne želim da odgovaram na te bljuvotine. Rešen sam da strpljivo sačekam presude Prvog osnovnog suda u Beogradu, s obzirom na to da su obe podnele tužbe protiv Škole.

Ukoliko sud  donese bilo kakvu presudu protiv škole, spreman sam da snosim sve moralne i materijalne posledice.

Danijel Radević, direktor Prve osnovne škole