Pocetna Ekonomija Tipologija pranja novca

Tipologija pranja novca

1819
0
Podelite

Stručni skup “Tipologija pranja novca i tipologija finansiranja terorizma” održan u RPK Užice PKS-RPK Zlatiborskog upravnog okruga je u saradnji sa Ministarstvom finansija, Upravom za sprečavanje pranja novca, a uz podršku projekta “EU podrška sprečavanju pranja novca u Srbiji”, 30. januara 2020. godine, organizovala savetovanje za obveznike Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma.

Cilj savetovanja bio je unapređenje operativnih znanja iz oblasti pranja novca i finansiranja terorizma predstavnika finansijskog i nefinansijskog sektora, odnosno svih obveznika Zakona.

Predstavnici Uprave za sprečavanje pranja novca, Poreske uprave, Republičkog javnog tužilaštva, Narodne banke Srbije i Komisije za hartije od vrednosti upoznali su prisutne sa tipologijama za krivična dela visokog stepena pretnje za pranje novca kao i sektorskim tipologijama pranja novca.

Prisutni predstavnici računovodstvenih agencija, menjačnica, javnih beležnika, osiguravajućih kuća dobili su opširne štampane materijale koji obrađuju sve vrste tipologija kao i procenu rizika od pranja novca i procena rizika od finansiranja terorizma. Nakon održanih predavanja imali su prilike da postavljaju pitanja i dobiju dodatne informacije o vrstama i načinima pranja novca po sektorima delatnosti.