Pocetna Sport Bronza na Belom krosu

Bronza na Belom krosu

1240
0
Podelite

Atletičari “Užica”  na 53. Belom krosu, koji je ovog vikenda održan u Beogradu, na Košutnjaku, osvojili su jednu bronzanu medalju. U trci mlađih juniorki na 3.000 metara Milica Žunić osvojila je treće mesto. Mihajlo Jakšić osvojio je četvrto mesto, u trci atletskih škola na 1.000 metara, dok je u trci mlađih pionirki na 1.000 metara Natalija Stefanović osvojila je sedmo mesto.

“Nekadašnji veliki „Beli kros“ kako u organizaciji tako i u kvalitetu takmičara izgubio je draž jednog velikog atletskog događaja. Loša organizacija i mala masovnost od njega je ostalo samo učešće kvalitetnih takmičara. Zbog izgradnje sportskih objekata u Košutnjaku nekadašnja trasa „Belog kros“-a sužena je na veoma mali prostor, tako da je trasa trke išla maltene cik-cak i ugrožavala kvalitet trka. Mi smo imali veoma veliki peh da je Milica Žunić povela trku kada je na jednoj krivini iskrenula nogu i pala. Dok se stala noge grupa je već otišla i kasnije nije mogla da je stigne. Na kraju se morala zadovoljiti trećim mestom. Dobru trku istrčao je Mihajlo Jakšić iako je cele sedmice bio prehlađen i nije trenirao tako da je u konkurenciji tri godine starijih od njega zauzeo fantastično četvrto mesto. Natalija Stefanović istračala je solidnu trku mada i ona nije kros trkačica već je atletičarka za trke na atletskoj stazi, “ rekao je trener AK “Užice“ Željko Čeliković.

Sledećeg vikenda atletičare “Užica” očekuje Sretenjska trka u Ušću kraj Kraljeva i Prvenstvo Srbije za mlađe juniorke u atletskoj dvorani u Beogradu,