Pocetna Politika Raspisani parlamentarni i lokalni izbori za 26. april

Raspisani parlamentarni i lokalni izbori za 26. april

1798
0
Podelite

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je redovne parlamentarne izbore za 26. april.

“Upravo sam u skladu sa Ustavom raspisao izbore za narodne poslanike za 26. april 2020. godine. Svim učesnicima želim puno uspeha i da na dan izbora bude demokratska atmosfera”, rekao je predsednik Srbije nakon što je raspisao izbore.

Predsednik Vučić je prethodno u obraćanju javnosti rekao da će biti više od 50 dana izborne kampanje, pa će to biti jedna od najdužih kampanja ikada, što će, kako je dodao, biti dovoljno vremena da svi predstave svoje programe.

Pozvao je građane da svojom voljom izaberu svoje predstavnike u parlamentu, da gledaju u budućnost i o njoj donesu odluku.

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković raspisala je izbore za odbornike skupština gradova i skupština opština u Republici Srbiji za 26. april. Pozivam sve učesnike da se bore za naklonost birača svojom odgovornošću i fer kampanjom, rekla je Gojkovićeva.

Odluka o raspisivanju izbora za odbornike skupšina gradova i skupština opština u Srbiji se ne odnosi na opštine u kojima su održani vanredni izbori.

Odluka se ne odnosi na skupštine gradova Zaječara, Bora i Beograda i skupštine opština Kosjerić, Lučani, Aranđelovac, Negotin, Mjadanpek, Mionica, Preševo, Medveđa, Kula, Doljevac, Kladovo i Smederevska Palanka u kojima su održani vanredni izbori u periodu od 2017. do 2019. godine.

Predsednica parlamenta Maja Gojković pozvala je građane da iskoriste svoje pravo i izađu na redovne izbore u kojima će, kako kaže, imati priliku da svojim glasom u demokratskom izbornom procesu odlučuju o budućnosti lokalnih samouprava i njihovom daljem razvoju.

“Pratite programe svih kandidata i izaberite svojim glasom one koji će odgovornom i ozbiljnom politikom moći da unaprede život vaših porodica”, rekla je Gojkovićeva, nakon što je raspisala izbore.

Predsednica Skupštine je pozvala i kandidate da se nadmeću za podršku građana dobrim programima, da ponude svoje vizije razvoja gradova i da se u kampanji uzdrže od govora mržnje.

“Pozivam sve učesnike da se bore za naklonost birača svojom odgovornošću i fer kampanjom. Pozivam sve da poštuju demokratski iskazanu volju građana”, rekla je Gojkovićeva.

Odluka o raspisivanju izbora stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srbije.