Pocetna Društvo Odlažu se suđenja

Odlažu se suđenja

1168
0
Podelite

Osnovni sud u Užicu, obaveštava javnost da je V. F. Predsednika suda, u skladu sa preporukom Ministarstva pravde, Vrhovnog kasacionog suda i Visokog saveta sudstva od 17.03.2020.godine, doneo Upustvo o načinu rada Osnovnog suda u Užicu sa sudskom jedinicom u Bajinoj Bašti za vreme trajanja vanrednog stanja zbog korona virusa i to:

Počev od 18.03.2020.godine svi glavni pretresi i ročišta koja su u Osnovnom sudu u Užicu i sudskoj jedinici Bajina Bašta zakazani do 01.05.2020.godine neće se održati i odlažu se za period dok traje vanredno stanje. Obustavlja se i prijem stranaka u svim sudskim odeljenjima.

Sud će za vreme vanrednog stanja postupati u hitnim predmetima.

U krivičnoj materiji sudije će postupati u svim pritvorskim predmetima, u predmetima produženja hitnih mera shodno Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici i u drugim predmetima hitne prirode.

U građanskoj materiji, sudije parničnog, izvršnog i vanparničnog odeljenja, postupaće i održavaće ročišta samo u predmetima koji se po zakonu smatraju hitnim i to u statusnim stvarima i po predlozima za određivanje prethodnih i privremenih mera.

Samo u hitnim predmetima po kojima će sud postupati, u vreme vanrednog stanja, Osnovni sud u Užicu će u prijemnoj kancelariji organizovati prijem podnesaka neposredno i u sudskim pisarnicama uvid u spise, a sve u kontrolisanim uslovima i sa određenim brojem stranaka. Sva ostala pismena mogu se sudu uputiti putem Pošte.

Ostale informacije koje se odnose na dozvole za posete pritvorenim licima,  legalizaciju javnih isprava namenjenih upotrebi u inostranstvu, kao i izdavanje potvrda, mogu se dobiti u toku radnog vremena suda od 7,30 do 15,30 časova na telefone: u sedištu suda u Užicu 031/513-105 i 031/513-104 i u sudskoj jedinici Bajina Bašta 031/865-576, kao i putem imejla suda uprava@ue.os.sud.rs . Na sajtu Osnovnog suda u Užicu možete pronaći u celosti Uputstvo o radu suda za vreme vanrednog stanja.

Osnovni sud u Užicu stoji na raspolaganju svim građanima i apelujemo da svi poštuju  utvrđeni načina rada ovog suda jer ćemo na taj način zajedno zaštiti i zdravlje građana i zaposlenih u sudu.