Pocetna Ekonomija Dugo čekanje na granici

Dugo čekanje na granici

3311
0
Podelite

Užičko preduzeće „Maras“ doo, takođe, je među najznačajnijim preduzećima za međunarodni transport tereta u užičkom kraju. Uslovi u kojima sada radi veliki su izazov kao i za sve kompanije kod nas i u Evropi i svetu. Međutim, posao se ne prekida. Najveći problemi su čekanje na granicama koja traju po nekoliko dana. Vozači koji se vraćaju iz ugroženih evropskih područja, poštuju vreme izolacije, a novi se teško, ali još uvek nalaze.

-Posla ima. Vozila redovno kreću na put. Nismo smanjili obim rada, ali sve to sada teže ide. Eto, ovih dana naši kamioni su otišli za Italiju, Španiju, Francusku, Holandiju, Austriju, Sloveniju, Slovačku. Ne želimo ni naše velike partnere kao što su Valjaonica bakra i „Impol Seval“ da ostavimo na cedilu sada kada im je najpotrebnije – kaže Nevenka Marić iz „Marasa“.

Što se tiče finansija, Nevenka kaže da pojedini koriste situaciju pa ne plaćaju već odrađene usluge, ali ima i dobrih izuzetaka.

-Borimo se, valjda će se sve prevazići. Moram da pozdravim celu našu ekipu vozača i ostalih zaposlenih, jer su baš veliki junaci- ističe Nevenka Marić.