Pocetna Društvo U apotekama “Kršenković” dovoljno traženih artikala

U apotekama “Kršenković” dovoljno traženih artikala

1997
0
Podelite

U svim apotekama ZUA Kršenković stabilizovana je nabavka najčešće traženih artikala maski, rukavica i dezinfekcionih sredstava.

Trenutno imaju  maske za jednokratnu upotrebu i hirurške rukavice koje je za građane obezbedila Republika Srbija, pamučne maske za višekratnu upotrebu, Asepsol, Alkohol  70%, Dezihand, gelove za suvo pranje ruku.

Ovih artikala ima u dovoljnim količinama, a ograničenja u prodaji što se tiče količine koju građani mogu da kupe, kao i cene navedenih artikala su u skladu sa preporukama i Uredbama Vlade Srbije.

Prodaja rukavica koje je obezbedila država ograničena je na 20 komada po kupcu, a maski za jednokratnu upotrebu na 10 komada po kupcu obzira da li je u pitanju fizičko ili pravno lice.

Ostalih preparata za imunitet, pelena, bebi hrane, kao i lekova za akutnu i hroničnu terapiju ima dovoljno, izuzev proizvoda kojih je bila nestašica i pre uvođenja vanrednog stanja.

Apoteke Kršenković su uskladile svoje radno vreme prema potrebama građana i policijskom času, tako da radnim danima rade od 7  do 16 časova, a vikendom se radno vreme usklađuje sa odlukama Vlade o trajanju policiskog časa. Danima kada najstariji sugrađani imaju mogućnost da idu u nabavku radno vreme apoteka je od 6 časova ujutru.

Pridružujući se akciji “Ostanimo kod kuće” svim korisnicima usluga je omogućeno da svoje porudžbine mogu dostaviti svom farmaceutu  telefonom u najbližoj apoteci Kršenković, a potrebne artikle preuzeti u apoteci bez čekanja i zadržavanja. Za najstarije sugrađane, građane u samoizolaciji, trudnice, porodilje i ostale visokorizične grupe u dogovoru sa farmaceutom može biti organizovana i kućna dostava, navela je za “Infoeru” dipl.ph.Snežana Živanović, iz apoteke Kršenković.