Pocetna Društvo Tehnička podrška osmacima bez interneta i računara

Tehnička podrška osmacima bez interneta i računara

942
0
Podelite

U Zlatiborskom okrugu 91 učenik osmog razreda dobiće tablet ili mobilni telefon sa internetom za polaganje probnog online završnog ispita i praćenje nastave u narednom periodu, potvrđeno je za “Vesti”iz Školske uprave Užice.

Po podacima od ukupno 1340 učenika koji završavaju osmi razred u 10 opština, 63 učenika se izjasnilo da nema računar i internet, dok 25 nema internet a tri učenika nemaju samo uređaj. Preko Kancelarije za informacione tehnologije obezbeđena je tehnička podrška tako da će svi učenici imati opremu pre online testiranja.

Učenici koji nemaju uređaj a imaju internet dobiće tablet, dok će oni koji nemaju ni uređaj ni internet dobiti mobilne telefone sa internetom.

Najviše ućenika bez računara i interneta je u Sjenici 22, Arilju 19, Priboju 9, dok u Požegi je 4, a u Bajinoj Bašti,Užicu, Kosjeriću i Prijepolju po dva i u Čajetini jedan učenik. Svi oni su preko škola i Školske uprave izrazili potrebu za tehničkom podrškom radi polaganja testa i praćenja nastave.

Probni online završni ispit osmaci će polagati 22.aprila iz maternjeg jezika, 23. iz matematike i 24.aprila kombinovani test.

Za one koji ne budu u mogućnosti da rade online posle završenog testiranja dobiće štampani material za polaganje probnog završnog ispita.