Pocetna Društvo Bespovratna sredstva za turistička domaćinstva

Bespovratna sredstva za turistička domaćinstva

1117
0
Podelite

Grad Užice raspisao je i konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike za seoska turistička domaćinstva i objekte domaće radinosti na području grada Užica za ovu godinu.

U ove namene iz gradskog budžeta biće izdvojeno ukupno 2,4 miliona dinara. Konkurs je otvoren do 1. juna do 15 časova, a konkursna dokumentacija zainteresovani mogu preuzeti sa sajta grada Užica.

Konkurs je raspisan u skladu sa Ugovorom o sufinansiranju mera populacione politike jedinica lokalne samouprave, a koji je gradonačelnik Užica Tihomir Petković potpisao sa ministarkom bez portfelja zaduženom za demografiju i populacionu politiku Slavicom Đukić Dejanović.

Cilj ovog konkursa je da podsticanje upošljavanja mladih i jačanje međugeneracijske saradnje stanovništva. Mere se odnose na subvencionisanje fizičkih lica – pružaoca usluga u seoskim turističkim domaćinstvima i domaćoj radinosti na teritoriji grada Užica kako bi se olakšalo ispunjavanje minimalno-tehničkih i sanitarno-higijenskih uslova seoskih turističkih domaćinstava i objekata domaće radinosti koji su propisani Zakonom o ugostiteljstvu čija je primena počela od 1. jula prošle godine kao i određenih pravilnika iz ove oblasti.

Subvencije se odnose na ulaganje u opremu, nameštaj, male infrastrukturne radove, promociju i druge aktivnosti koje će omogućiti unapređenje života i rada seoskih porodica i mladih na teritoriji grada Užica. Podnosilac prijave može ostvariti pravo na bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu do 300.000,00 dinara, a krajnji rok za realizaciju odobrenih aktivnosti je 1.oktobar ove godine.