Pocetna IZBORI 2020 ZS: Užičani imaju za koga da glasaju

ZS: Užičani imaju za koga da glasaju

1193
2
Podelite

Zdrava Srbija (ZS) predala je odborničku listu “Milan Stamatović-Zdrava Srbija za zdravo Užice” čiji je nosilac dr Radmila Smiljanić koja je kandidat za gradonačelnicu.

Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović poručio je glasačima da sada imaju za koga da glasaju, jer na srpskoj političkoj sceni ovo je prvi slučaj da imaju političku partiju koja nudi program, a na listi Zdrave Srbije kako poslaničkoj tako i odborničkoj, časne, poštene i dobronamerne ljude.

-Jedina nada za Srbiju jeste da se menja iz unutrasnjosti sa programom Zdrave  Srbije zasnovanom na decentralizaciji, na nivou Republike i gradova i zaštiti nacionalnih interesa. Da se seoske mesne zajednice razvijaju kao sam grad i stave u funkciju. Pokazali smo da se u jednoj maloj lokalnoj samoupravi od 16000 stanovnika  možemo da iskoristimo unutrašnje resurse i ne zavisimo od Ministarstava. Do sada je vladalo uverenje na srpskoj političkoj sceni da moramo biti članovi vladajuće stranke da bi mogli da povlačimo neki novac iz Beograda. Naš novac ne treba da ide u Beograd jer najbolje znamo da ga rasporedimo za potrebe građana – rekao je Stamatović i dodao da Zdrava Srbije ne kritikuje samo već nudi rešenja.

On je naveo da  Zlatibor nije politički projekat i da ima lokalnu samoupravu kao servis građana kao što bi trebalo da bude i grad Užice koje treba da vrati oduzete nadležnosti i ponovo postane regionalni centar gde će se rešavati regionalna, lokalna i mesna pitanja bez odlaska u Beograd.

Transfuziolog u penziji dr Radmila Smiljanić  poručila je da Zdrava Srbija na listi ima kandidate koji će zadovoljiti njihove kriterijume i da  po prvi put na izborima birači imaju Zdravu Srbiju za zdravo Užice

-U svojoj 65-oj godini prvi put u životu priključila sam se jednoj partiji kako bih pomogla svojim znanjem i iskustvom kako bi Užice opet bilo ono što zaslužuje. Nadam se da ćemo kroz program uspeti da napravimo maksimalno ovlašćenja za lokalnu samoupravu i postignemo široku samostalnost što je uslov samoodrživosti sistema ugledajući se na opštinu Čajetina i sa punjenjem budžeta da uđemo u investicije, razvojne programe, zapošljavamo ljude i finansiramo infrastrukturu, saobraćajnice i sve što će privući nove investicije – rekla je Smiljanić koja je kao nosilac liste i kandidat za gradonačelnicu.

Ona je dodala Užice pored sedam gradskih ima i 23 seoske mesne zajednice uz reči da je to velika šansa u turizmu i poljoprivredi o čemu svedoči i velika potražnja za smeštajem iz Vojvodine i Beograda tokom situacije u vezi sa koronavirusom.   Smiljanić je rekla da će ova stranka podržati sve inicijative koje su od interesa za grad Užice od najmlađih do najstarijih i uvažiti sve sugestija privrednika i građana u interesu grada.

Progrmaski ciljevi Zdrave Srbije zasnovani su na borbi za slobodno i zdravo Užice, rešavanje realnih i brojnih problema u gradu i ruralnim područjima, među kojima su zagađenje vazduha, podsticanje poljoprivredne proizvodnje i oživljavanje sela, rečeno je posle podnošenja izborne liste na kojoj je 67 odborničkih kandidata. .

2 Komentari

Ostavite odgovor