Pocetna Politika Šešelj: Pretposlednji po zastupljenosti u medijima

Šešelj: Pretposlednji po zastupljenosti u medijima

1622
0
Podelite

Užički radikali izlaze na lokalne izbore u Užicu samostalno. Na listi “SRS – Dr Vojislav Šešelj je 23 odbornička kandidata dok je nosilac liste Marko Stevanović, inženjer pejzažne arhitekture, aktuelni gradski većnik zadužen za poljoprivredu.

Radikali pored Užica samostalno izlaze na izbore u Požegi, Arilju i Novoj Varoši, dok će u koaliciji sa naprednjacima i socijalistima nastupiti u Priboju, Prijepolju, Sjenici i Novom Pazaru.

Lider SRS Vojislav Šešelj u okviru predizborne kampanje danas je u Užicu rekao da radikali neće voditi kampanju putem javnih mitinga i tribina u zatvorenom prostoru zbog poštovanja svih mera protiv koronavirusa, bez plakata i političarskih figura koje ruže zidove već će samo štampati nekoliko brojeva lista Velika Srbija i letke.

Šešelj je naveo da prema istraživanjima REM-a SRS pretposlednja po zastupljenosti na nacionalnim elektonskim medijima dok su bez premca naprednjaci i stranke koje bojkotuju izbore okupljene u SZS.

-Mi smo opozicija postojećoj vlasti, a ne opozicija Srbiji i ako vlast nešto dobro uradi kao približavanje Rusiji i Kini mi kažemo da je to dobro – rekao je predsednik SRS uz ocenu da su prilike u vezi korone išle naprednjacima na ruku i da imaju najviše šansi na izborima uz prognozu da će SNS verovatno osvojiti više od 50 odsto glasova na parlamentarnim izborima.

U programu SRS ništa se bitnije nije menjalo, kaže Šešelj i dodaje da su bili jedina opozicija u srpskom parlamentu, temeljno pripremali za sednice i oštro kritikovali vlast i Vladine ministre Zlatibora Lončara, Rasima Ljajića i Zoranu Mihailović.

Šešelj kaže da bi pravio koaliciju sa naprednjacima ukoliko bi se odrekli Evropske unije i išli brže u istočne integracije. Međutim kako je dodao ni od uloge opozicije u Narodnoj skupštini u sledećem mandatu ne beže, samo da opoziciona grupa stranaka bude jača kao i pritisak na vlast Iz redova užičkih radikala nedavno se su poslednja tri predsednika Gradskog odbora SRS našla u redovima Stamatovićeve Zdrave Srbije.

Šešelj je rekao da su se užički radikali konsolidovali, u odboru imaju mlade ljude i da žele u Užicu sami da zadrže poverenje građana i udju u skupštinski saziv.

-Ukoliko osvojimo jaku odborničku grupu spremni smo da uđemo i u vlast, a cene nas zato što smo principijelni i držimo se dogovora, jer među nama nema lopova i kriminalaca – naveo je Šešelj.

Na proteklim izborima u Užicu SRS je osvojila četiri odbornička mesta. Prema rečima nosioca liste Marka Stevanovića radikali će tokom izborne kampanje posebnu pažnju posvetiti poljoprivredi, turizmu i problemu parkirališta.