Pocetna Društvo Svetski dan zaštite životne sredine u “Nadi Matić”

Svetski dan zaštite životne sredine u “Nadi Matić”

810
0
Podelite
Kristijan Milutinović, VIII-1, OŠ "Nada Matić"

Svetski dan zaštite životne sredine obeležava se sva 5. juna, još od 1972. godine, sa ciljem da se kroz različite aktivnosti i kampanje skrene pažnja javnosti na brojne ekološke probleme sa kojima se suočava savremeni svet, a u čijem korenu leži nesmotreno i neracionalno korišćenje prirodnih resursa od strane čoveka.

Radeći u novom digitalnom okruženju, naša škola nije želela da prekida tradicionalno organizovanje aktivnosti u vezi sa zaštitom životne sredine. Za vreme trajanja nastave na daljinu, osmislili smo tematsku radionicu kojom smo obeležili ovaj dan. Na onlajn časovima biologije, likovne kulture, informatike i računarstva, kao i slobodnim nastavnim aktivnostima iz ovih predmeta, pripremili smo zanimljiv film, prezentaciju i virtuelnu izložbu radova nastalih za vreme nastave na daljinu. Baveći se reciklažom na kreativan način, na izložbi smo predstavili tehnike ansamblaža, umetničke instalacije, skulpture, kao i upotrebne predmete.

Nastavnice koje su učestvovale u kreiranju tematske radionice su: Biljana Jovović, Olivera Šuljagić i Jelica Stevanović.

Angažovanje učenika i nastavnika u ovakvim aktivnostima ima za cilj osvešćivanje važnosti očuvanja životne sredine, usvajanje racionalnijih modela korišćenja energije i razvijanje navika selektovanja i recikliranja otpada.

Ceo program aktivnosti dostupan je na zvaničnom školskom sajtu: http://www.osnadamatic.edu.rs.