Pocetna Politika Obradović: Četiri godine kandidat za gradonačelnika nije posetio Užice

Obradović: Četiri godine kandidat za gradonačelnika nije posetio Užice

1099
0
Podelite

Lider Dveri Boško Obradović pozvao je Užičane i sve stanovnike Zlatiborskog okruga da u nedelju 21. juna ne izađu na “nedemokratske, zdravstveno rizične i protivustavne izbore u Srbiji u kojoj nema slobode medija i koja svakog dana beleži sve više zaraženih tako da će izbori biti leglo širenja zaraze”.

-Izbori su i protivustavni, jer su izborni zakoni promenjeni 40 dana pred izbore što se ne dešava ni u jednoj demokratiji sveta tako da su po jednim izbornim pravilima započeli izborni proces pre pandemija, a nastavili potpuno drugi po okončanju vanrednog stanja.To je dovoljan razlog da Ustavni sud Srbije poništi ovaj izborni proces – naveo je Obradović u na Gradskom trgu u Užicu u okviru kampanje bojkota.

Razlozima bojkota on je dodao još tri. Prvi “kulturno-književni genocid” i izbacivanje iz obavezne lektire satiričnih dela “Narodni poslanik” Branislava Nušića, Domanovićevog “Vođe” i Zmajeve “Jututunske juhahahe”, pa čak i “Jazavca pred sudom” Petra Kočića. Drugi fotografiju sina predsednika države u društvu osoba koje se dovode u vezu sa kriminalnim grupama i treći poljoprivredno dobro Jovanjica, najvećeg prozvodjača organskih proizvoda za koje se ispostavilo da je najveća plantaža marihuane u Evropi.

Obradović je rekao da mu je posebno važno da kaže da od 19 predizbornih obećanja Srpske napredne stranke na lokalnim izborima u Užicu 2016. godine 16 nije ispunjeno ili 85 odsto.

– Važno je reći da se kandidat za gradonačelnika Užica 2016. godine Aleksandar Vučić nikada nije pojavio u Užicu za ove četiri godine i evo ponovo se kandiduje za gradonačelnika Užica i na ovim lokalnim izborima.Ne znam da li ste primetili da nijedna lista Srpske napredne stranke nema naziv stranke već sve su isključivo nazvane po Aleksandru Vučiću – napomenuo je predsednik Dveri.
Obradović je poručio Užičanima da 21. juna ne izadju na lažno izbore i na taj način ne daju legitimitet nedemokratskom režimu. On je dodao da Dveri neće priznati rezultate ovih izbora , buduću Skupštinu i Vladu, njihove odluke i da ovakvi izbori Srbiju vode u sve veću ustavno-političku krizu.

-Duboko smo uvereni da ćemo brzo imati vanredne izbore na svim nivoima. Ideje bojkota je najopasnija politička ideja po ovu vlast za koju nemaju rešenje.. Menjali su izborne zakone, fingirali pregovore uz pomoć poslanika iz Evropskog parlamenta i smanjili cenzus sa pet na 3 odsto. Ukoliko izlaznost bude manje od 50 odsto imaće veliki problem legitimnosti i zato sam uveren da će ovi izbori propasti i da ćemo uskoro imati prave, slobodne i demokratske izbore, a onda nas čekaju političke promene i otuda strah vlasti da će svi oni koji se bave kriminalom i korupcijom morati da završe u zatvoru zbog Savamale, helikoptera, trgovine oružjem iz ” Krušika” i drugih afera – rekao je Obradović u Užicu.