Pocetna Politika PARLIĆ: Bacanje jaja reakcija na bezumlje

PARLIĆ: Bacanje jaja reakcija na bezumlje

1491
0
Podelite

Bacanje jaja i boje na poster Aleksandara Vučića nije čin huligana, već reakcija javnosti na njegovo bezumlje, navodi u saopštenju poverenica Narodne stranke u Užicu Ivana Parlić. Ona podseća da su građani bacali jaja i boje na poster čoveka koji je pod noge bacio Ustav Republike Srbije i uveo diktaturu.

Iako predsednik Srpske napredne stranke, još iz vremena dok je bio Ministar informisaja, istrajno radi na uništavanje kritičke javnosti kao najvažnijeg faktora demokratije, javnost ipak postoji i u Užicu i u Srbiji. Ona se budi i režimu govori – dosta!

Podsećam da je na prošlim, lažnim izborima, od 65.701 birača u Užicu za SNS glasalo 17,672 što znači da većina Užičana ne podržava režim i, u najmanju ruku, se ne slaže se da deo javnog prostora zauzma ogromni poster predsednika Srpske napredne stranke. Zato predlažemo ovoj stranci da poster skinu iz demokratskih i iz estetskih razloga. Tako predimenzionirani poster na spoljašnom delu Hotela Zlatibor koji je deo javnog prostora i urbanističke celine gradskog Trag šalje lošu poruku.

Napominjem da su građani Užica sa tog Trga uklonili jednog Tita, drugog ne žele više nikad. Žele da Srbija civilizacijski pripada 21. veku, a u tom veku nema mesta za “politička božanstava”. Poster je plastična folija koja simbolizuje diktaturu i vlast jednog čoveka, ali i neukus i vulgarno preterivanje. Zato je gađanje jajima izraz kritike javnosti i reakcija na ukidanje demokratije.

Građani nemaju priliku da svoj stav iznesu na izborima, ni u medijima sa nacionalnim frekvencijama koje svi plaćaju, a koji služe isključivo za zaglupljivanje, zastrašivanje i pravljne novog idola. Užičani to shvataju kao otimanje države i gašenje slobode. Svoj stav su izneli jajima, gađajući poster, plastičnu foliju.

Stoga, zahtevamo hitno oslobađanje uhapšenih mladića jer je njihovo hapšenje deo opšteg procesa zastrašivanja građana Srbije. Pozivamo ujedno sve pripadnike policije da svoj posao rade časno i huligane potraže među kriminalcima, a ne među građanima koji traže slobodu.

Zahtevamo hitno skidaje postera koji vređa demokratki osećaj Užičana i estetski narušava Trg kao urbanistički najlepšu celinu grada, navodi se u saopštenju Ivane Parlić, poverenice Narodne stranke u Užicu.