Pocetna Hronika Mladićima četiri meseca uslovno

Mladićima četiri meseca uslovno

2006
0
Podelite

Dvojici mladića kojima je posle protesta tokom kojih je jajima i paradazom gađan baner sa likom Aleksandra Vučića na sedištu užičkog SNS-a  odlukom Višeg suda ukinuto je rešenje o pritvoru.

Mladići su oglašeni krivim i dobili uslovne kazne od četiri meseca za delo “nasilničko ponašanje” pred Osnovnim sudom u Užicu.

Kako Infoera saznaje mladići su priznali krivično delo da bi izašli iz pritvora i dobili uslovne kazne.

Pojedini užički advokati smatraju da u navedenom slučaju nema osnove krivičnog dela i da gađanje jajima i paradajzom slike ne predstavlja “biće” dela niti postoji predumišljaj.

Grupa od 24 građana Užica advokata, profesora, lekara, umetnika uputila je 15. jula zahtev Osnovnom i Višem sudu u Užicu zahtev da mladići budu pušteni iz pritovra aplelujući  na sud.

Kao slobodni građani, koji želimo da živimo u društvu koje poštuje Evropske tekovine ovim pismom apelujemo da se navedena lica odmah puste na slobodu”, navodi se u zahtevu.

Tokom građanskih protesta u Užicu 9. i 10. juna i protestnih šetnji na sedištu lokalnog SNS-a jajima i paradajom gađan je reklamni pano da likom predsednika stranke Aleksandra Vučića.