Pocetna Kultura Izložba mladih užičkih umetnika

Izložba mladih užičkih umetnika

766
0
Podelite

U užičkoj Gradskoj galeriji otvorena je izložba radova Katarine Trnavčević, Miloša Gavrilovića i Ane Pavić. Postavku čini oko 40 radova i posetioci je uz pridržavanje zaštitnih mera mogu pogledati do 14.avgusta 2020.godine.

-Prvi put izlažem u Užicu, a do sada sam imala četiri samostalne i više grupnih izložbi. Na ovoj izložbi je oko petnaestak mojih radova koji su nastali na Likovnoj akademiji u Trebinju kao deo diplomske izložbe-rekla je Ana Pavić, student master studija u Novom Sadu.

Radovi na izložbi su pod nazivom “Geneza, polja ličnog” koji su po rečima Ane rezultat okruženja u kom je odrastala, ali i odnosa čoveka i prirode.

-Nemam tremu pred užičkom publikom, ali mi znači podrška mojih sugrađana-.

Izložba je u okviru Likovnog omladinskog kluba koji je 2013.godine formiran u Gradskoj galeriji Užice i koji ima za cilj da promoviše mlade autore.

-Koncept afirmiše mlade umetnike kao buduću publiku i likovne stvaraoce. Ova tri mlada užička autora po prvi put se predstavljaju u Gradskoj galeriji-istakao je Zoran Cvetić, direktor galerije.

Ovi mladi umetnici dosta su zapaženi u okviru Regionalnog likovnog salona koji je tradicionalno krajem godine.

S obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju u Galeriji se trude da održe nivo izložbi u skladu sa preporukama državnih i lokalnih organa vezanih za epidemiju koronavirusa, dodao je Cvetić.